• +48 794 113 882
King kamień wodny 800/6000 Powiększ

King kamień wodny 800/6000

PB-04

269,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 800/6000
  • Wymiary: 18,5 x 6,3 x 2,5 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Japoński kamień wodny o profesjonalnym przeznaczeniu i dwóch gradacjach: 800 i 6000 w idealnie sposób naostrzy Twoje noże, brzytwy, dłuta, a także nożyczki. Strona o gradacji 800 jest przeznaczona do wstępnego oraz normalnego ostrzenia, a strona o gradacji 6000 nadaje się do końcowego polerowania tnącej krawędzi – po to, by nadać jej finalną, pożądaną ostrość. Kamień opakowany w plastikowe pudełko.

Kamienie wodne są uznawane za najlepszy rodzaj ostrzałek do noży kuchennych, ponieważ pozwalają osiągnąć niebywałą ostrość, a wraz z nią – precyzję cięcia. Warto zauważyć, że każdy japoński nóż kuchenny przed opuszczeniem manufaktury zostaje naostrzony właśnie przy użyciu kamieni wodnych. Przed użyciem kamień należy przez kilka minut moczyć w wodzie (trzeba pamiętać o tym, by nie był suchy w czasie ostrzenia noża). Japońskie noże – w celu uzyskania wyjątkowej ostrości – są ostrzone z reguły pod kątem 15 stopni. Kamień wodny pełniący funkcję doskonałej ostrzałki spełni oczekiwania wszystkich, którzy chcą używać w kuchni bezpiecznego oraz ostrego noża kuchennego.
Gradacja800/6000
Japoński kamień wodny o profesjonalnym przeznaczeniu i dwóch gradacjach: 800 i 6000 w idealnie sposób naostrzy Twoje noże, brzytwy, dłuta, a także nożyczki. Strona o gradacji 800 jest przeznaczona do wstępnego oraz normalnego ostrzenia, a strona o gradacji 6000 nadaje się do końcowego polerowania tnącej krawędzi – po to, by nadać jej finalną, pożądaną ostrość. Kamień opakowany w plastikowe pudełko.

Kamienie wodne są uznawane za najlepszy rodzaj ostrzałek do noży kuchennych, ponieważ pozwalają osiągnąć niebywałą ostrość, a wraz z nią – precyzję cięcia. Warto zauważyć, że każdy japoński nóż kuchenny przed opuszczeniem manufaktury zostaje naostrzony właśnie przy użyciu kamieni wodnych. Przed użyciem kamień należy przez kilka minut moczyć w wodzie (trzeba pamiętać o tym, by nie był suchy w czasie ostrzenia noża). Japońskie noże – w celu uzyskania wyjątkowej ostrości – są ostrzone z reguły pod kątem 15 stopni. Kamień wodny pełniący funkcję doskonałej ostrzałki spełni oczekiwania wszystkich, którzy chcą używać w kuchni bezpiecznego oraz ostrego noża kuchennego.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

King kamień wodny 800/6000

King kamień wodny 800/6000

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 800/6000
  • Wymiary: 18,5 x 6,3 x 2,5 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

5 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.