• +48 794 113 882

Taidea kamień wodny 3000/8000

T0914W

207,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 3000/8000
  • Wymiary: 18 x 6 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Profesjonalny kamień wodny posiada dwie gradacje: 3000 i 8000, dzięki czemu idealnie sprawdza się w przypadku ostrzenia zarówno noży, jak i brzytew oraz dłut i nożyczek. Jedna strona (o gradacji 3000) jest używana do właściwego ostrzenia, a drugą (o gradacji 8000) poleca się do końcowego polerowania krawędzi tnącej, co umożliwia nadanie jej właściwej, finalnej ostrości.

Kamienie wodne przez wielu są uznawane za najlepsze ostrzałki, jakich można używać do ostrzenia noży kuchennych. Pozwalają uzyskać ekstremalną ostrość noży, a w parze z nią idzie niezwykła precyzja cięcia. Godnym uwagi faktem jest to, że wszystkie japońskie noże kuchenne, jeszcze przed opuszczeniem zakładu produkcyjnego, są poddawane ostrzeniu na kamieniach wodnych. Zanim rozpoczniesz ostrzenie, kamień wodny powinien moczyć się w wodzie przez kilka minut (podczas używania nie może być suchy). Dla otrzymania najlepszej z możliwych ostrości noże japońskie są ostrzone pod kątem 15 stopni. Kamień wodny, będący doskonałą ostrzałką do noży kuchennych, stanowi odpowiedź na potrzeby osób, którym zależy na bezpiecznym i jednocześnie ostrym narzędziu do pracy w kuchni.
Gradacja3000/8000
Profesjonalny kamień wodny posiada dwie gradacje: 3000 i 8000, dzięki czemu idealnie sprawdza się w przypadku ostrzenia zarówno noży, jak i brzytew oraz dłut i nożyczek. Jedna strona (o gradacji 3000) jest używana do właściwego ostrzenia, a drugą (o gradacji 8000) poleca się do końcowego polerowania krawędzi tnącej, co umożliwia nadanie jej właściwej, finalnej ostrości.

Kamienie wodne przez wielu są uznawane za najlepsze ostrzałki, jakich można używać do ostrzenia noży kuchennych. Pozwalają uzyskać ekstremalną ostrość noży, a w parze z nią idzie niezwykła precyzja cięcia. Godnym uwagi faktem jest to, że wszystkie japońskie noże kuchenne, jeszcze przed opuszczeniem zakładu produkcyjnego, są poddawane ostrzeniu na kamieniach wodnych. Zanim rozpoczniesz ostrzenie, kamień wodny powinien moczyć się w wodzie przez kilka minut (podczas używania nie może być suchy). Dla otrzymania najlepszej z możliwych ostrości noże japońskie są ostrzone pod kątem 15 stopni. Kamień wodny, będący doskonałą ostrzałką do noży kuchennych, stanowi odpowiedź na potrzeby osób, którym zależy na bezpiecznym i jednocześnie ostrym narzędziu do pracy w kuchni.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Taidea kamień wodny 3000/8000

Taidea kamień wodny 3000/8000

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 3000/8000
  • Wymiary: 18 x 6 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

5 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.