Takamura Tsuchime Santoku 170mm VG-10
Takamura Tsuchime Santoku 170mm VG-10
Takamura Tsuchime Santoku 170mm VG-10
Takamura Tsuchime Santoku 170mm VG-10
Takamura Tsuchime Santoku 170mm VG-10
Takamura Tsuchime Santoku 170mm VG-10
Takamura Tsuchime Santoku 170mm VG-10
Takamura Tsuchime Santoku 170mm VG-10
Takamura Tsuchime Santoku 170mm VG-10
Takamura Tsuchime Santoku 170mm VG-10
Takamura Tsuchime Santoku 170mm VG-10
Takamura Tsuchime Santoku 170mm VG-10
Takamura Tsuchime Santoku 170mm VG-10
Takamura Tsuchime Santoku 170mm VG-10

Takamura Tsuchime Santoku 170mm VG-10

TTS170VG10
Dostępny - wysyłka w 24h
629,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 170 mm
  • Długość całkowita: 295 mm
  • Wysokość ostrza: 46 mm
  • Grubośc klingi: 1,8 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: Rdzeń VG-10, okładziny nierdzewne
  • HRC: 60-62
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 154 gramy

Wszechstronny nóż Takamura Santoku 170 mm jest bardzo poręczny w użytkowaniu i stanowi japońskie odwzorowanie noża szefa kuchni.

Noże z serii Takamura VG-10 to wysokiej jakości produkty idealne do pracy w kuchni. Stanowią one połączenie funkcjonalności z pełną dbałością wykonania i wykończenia. Twardy rdzeń powstaje ze stali nierdzewnej VG-10, która jest stalą wysokowęglową przeznaczoną specjalnie do wytwarzania kuchennych noży. Cechuje się ona ostrością, odpornością na przebarwienia oraz wysoką wytrzymałością. Rdzeń ochrania miękka stal, a do wykończenia ostrzy użyto techniki „Tsuchime” nadającej im efektowny, jedyny w swoim rodzaju młotkowany wygląd. W trakcie hartowania ich twardość wzrasta do poziomu 60-62 HRC. Ostrza tych noży są ponadto bardzo cienkie i ręcznie ostrzone. Drewniana rękojeść (do produkcji której wykorzystuje się gatunek pakka) idealnie pasuje do charakteru kolekcji Takamura VG-10. Te piękne noże japońskie są pakowane w estetyczne prezentowe pudełka.

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

6 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.