• +48 794 113 882

Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż do obierania 9cm VG-10

HA-411

1 299,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż do obierania
  • Długość ostrza: 90 mm
  • Rękojeść: tzw. drewno żelazne
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Nóż uniwersalny wykorzystywany do większości prac kuchennych, takich jak obieranie, szatkowanie i krojenie warzyw.

Te ręcznie kute noże są prawdziwą gratką dla wszystkich pasjonatów gotowania i japońskiego kowalstwa. Mistrz Takeshi Saji to legendarny wytwórca noży z ponad 50 letnim doświadczeniem. Mistrz Saji został nagrodzony przez Japońskie Ministerstwo Gospodarki cenionym oznaczeniem Dentoukougeishi, które oznacza Mistrza Tradycyjnego Rzemiosła.

Seria noży IW (Iron Wood) jest ręcznie wykuwana tradycyjnymi metodami z wykorzystaniem najlepszych naturalnych materiałów. Seria IW to noże dla profesjonalistów, łączące w sobie piękno, precyzję wykonania i właściwości użytkowe.

Ostrze wykonane jest z 61 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń to wysokowęglowa stal VG10. Efektem ręcznego wykuwania 61 warstw stali jest przepiękny wzór, charakterystyczny dla metali dziwerowanych - niepowtarzalny dla każdego egzemplarza. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC, którego bardzo twardy rdzeń ma doskonałe właściwości tnące. Zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść jest wykonana z tzw. drewna żelaznego czyli drewna charakteryzującego się bardzo dużą twardością np. eukaliptus czy grab karoliński.Te noże na pewno spełnią nawet najbardziej wygórowane wymagania, zarówno pod względem estetycznym jak i funkcjonalnym. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
Rodzaje nożyNóż do obierania
Materiał ostrzaStal damasceńska, Stal nierdzewna

Nóż uniwersalny wykorzystywany do większości prac kuchennych, takich jak obieranie, szatkowanie i krojenie warzyw.

Te ręcznie kute noże są prawdziwą gratką dla wszystkich pasjonatów gotowania i japońskiego kowalstwa. Mistrz Takeshi Saji to legendarny wytwórca noży z ponad 50 letnim doświadczeniem. Mistrz Saji został nagrodzony przez Japońskie Ministerstwo Gospodarki cenionym oznaczeniem Dentoukougeishi, które oznacza Mistrza Tradycyjnego Rzemiosła.

Seria noży IW (Iron Wood) jest ręcznie wykuwana tradycyjnymi metodami z wykorzystaniem najlepszych naturalnych materiałów. Seria IW to noże dla profesjonalistów, łączące w sobie piękno, precyzję wykonania i właściwości użytkowe.

Ostrze wykonane jest z 61 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń to wysokowęglowa stal VG10. Efektem ręcznego wykuwania 61 warstw stali jest przepiękny wzór, charakterystyczny dla metali dziwerowanych - niepowtarzalny dla każdego egzemplarza. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC, którego bardzo twardy rdzeń ma doskonałe właściwości tnące. Zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść jest wykonana z tzw. drewna żelaznego czyli drewna charakteryzującego się bardzo dużą twardością np. eukaliptus czy grab karoliński.Te noże na pewno spełnią nawet najbardziej wygórowane wymagania, zarówno pod względem estetycznym jak i funkcjonalnym. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż do obierania 9cm VG-10

Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż do obierania 9cm VG-10

  • Typ: Nóż do obierania
  • Długość ostrza: 90 mm
  • Rękojeść: tzw. drewno żelazne
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

30 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.