Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 18cm VG-10
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 18cm VG-10
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 18cm VG-10
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 18cm VG-10
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 18cm VG-10
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 18cm VG-10
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 18cm VG-10
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 18cm VG-10
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 18cm VG-10
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 18cm VG-10
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 18cm VG-10
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 18cm VG-10
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 18cm VG-10
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 18cm VG-10

Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 18cm VG-10

HA-417
dostępny - wysyłamy w 24h
1 899,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Gyuto
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: tzw. drewno żelazne
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
Gyuto jest nożem wielofunkcyjnym, jego kształt bazuje na typowym europejskim nożu szefa kuchni. Nóż jak najbardziej uniwersalny, zarówno do krojenia mięsa, filetowania jak i szatkowania.

Te ręcznie kute noże są prawdziwą gratką dla wszystkich pasjonatów gotowania i japońskiego kowalstwa. Mistrz Takeshi Saji to legendarny wytwórca noży z ponad 50 letnim doświadczeniem. Mistrz Saji został nagrodzony przez Japońskie Ministerstwo Gospodarki cenionym oznaczeniem Dentoukougeishi, które oznacza Mistrza Tradycyjnego Rzemiosła.

Seria noży IW (Iron Wood) jest ręcznie wykuwana tradycyjnymi metodami z wykorzystaniem najlepszych naturalnych materiałów. Seria IW to noże dla profesjonalistów, łączące w sobie piękno, precyzję wykonania i właściwości użytkowe.

Ostrze wykonane jest z 61 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń to wysokowęglowa stal VG10. Efektem ręcznego wykuwania 61 warstw stali jest przepiękny wzór, charakterystyczny dla metali dziwerowanych - niepowtarzalny dla każdego egzemplarza. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC, którego bardzo twardy rdzeń ma doskonałe właściwości tnące. Zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść jest wykonana z tzw. drewna żelaznego czyli drewna charakteryzującego się bardzo dużą twardością np. eukaliptus czy grab karoliński. Te noże na pewno spełnią nawet najbardziej wygórowane wymagania, zarówno pod względem estetycznym jak i funkcjonalnym. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
Typ noża
Gyuto - Nóż Szefa Kuchni
Rodzaj stali
VG-10
Takeshi Saji
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

13 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.