• +48 794 113 882

Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 21cm R-2

H-R2D-CH-210RW

2 199,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!
Kurier DPD Przedpłata Kurier DPD Przedpłata Za darmo!
Kurier DPD Pobranie Kurier DPD Pobranie Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Gyuto
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno różane
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
Gyuto jest nożem wielofunkcyjnym, jego kształt bazuje na typowym europejskim nożu szefa kuchni. Nóż jak najbardziej uniwersalny, zarówno do krojenia mięsa, filetowania jak i szatkowania.

Te ręcznie kute noże są prawdziwą gratką dla wszystkich pasjonatów gotowania i japońskiego kowalstwa. Mistrz Takeshi Saji to legendarny wytwórca noży z ponad 50 letnim doświadczeniem. Mistrz Saji został nagrodzony przez Japońskie Ministerstwo Gospodarki cenionym oznaczeniem Dentoukougeishi, które oznacza Mistrza Tradycyjnego Rzemiosła.

Seria noży RW jest ręcznie wykuwana tradycyjnymi metodami z wykorzystaniem najlepszych naturalnych materiałów. Seria RW to noże dla profesjonalistów, łączące w sobie piękno, precyzję wykonania i właściwości użytkowe. Ostrze zostało wykonane ze stali proszkowej R-2, tzw. super stali.

Ostrze wykonane jest z 61 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń to najwyższej jakości stal proszkowa R-2 wyprodukowana przez firmę Kobelco. Efektem ręcznego wykuwania 61 warstw stali jest przepiękny wzór, charakterystyczny dla metali dziwerowanych - niepowtarzalny dla każdego egzemplarza. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza aż 63+/-1 HRC, którego bardzo twardy rdzeń ma doskonałe właściwości tnące. Zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść jest wykonana z drewna różanego. Te noże na pewno spełnią nawet najbardziej wygórowane wymagania, zarówno pod względem estetycznym jak i funkcjonalnym. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
Rodzaje nożyNóż szefa kuchni
Materiał ostrzaStal damasceńska, Stal nierdzewna
Gyuto jest nożem wielofunkcyjnym, jego kształt bazuje na typowym europejskim nożu szefa kuchni. Nóż jak najbardziej uniwersalny, zarówno do krojenia mięsa, filetowania jak i szatkowania.

Te ręcznie kute noże są prawdziwą gratką dla wszystkich pasjonatów gotowania i japońskiego kowalstwa. Mistrz Takeshi Saji to legendarny wytwórca noży z ponad 50 letnim doświadczeniem. Mistrz Saji został nagrodzony przez Japońskie Ministerstwo Gospodarki cenionym oznaczeniem Dentoukougeishi, które oznacza Mistrza Tradycyjnego Rzemiosła.

Seria noży RW jest ręcznie wykuwana tradycyjnymi metodami z wykorzystaniem najlepszych naturalnych materiałów. Seria RW to noże dla profesjonalistów, łączące w sobie piękno, precyzję wykonania i właściwości użytkowe. Ostrze zostało wykonane ze stali proszkowej R-2, tzw. super stali.

Ostrze wykonane jest z 61 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń to najwyższej jakości stal proszkowa R-2 wyprodukowana przez firmę Kobelco. Efektem ręcznego wykuwania 61 warstw stali jest przepiękny wzór, charakterystyczny dla metali dziwerowanych - niepowtarzalny dla każdego egzemplarza. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza aż 63+/-1 HRC, którego bardzo twardy rdzeń ma doskonałe właściwości tnące. Zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść jest wykonana z drewna różanego. Te noże na pewno spełnią nawet najbardziej wygórowane wymagania, zarówno pod względem estetycznym jak i funkcjonalnym. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 21cm R-2

Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 21cm R-2

  • Typ: Gyuto
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno różane
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

30 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.