Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2

Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2

H-R2D-SA-180WBB
dostępny - wysyłamy w 24h
2 799,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Santoku
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: kość byka
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
Santoku jest japońskim odpowiednikiem noża szefa kuchni. Jest to również nóż wielofunkcyjny do większości prac kuchennych. Sanoku staje się coraz popularniejszy wśród europejskich kucharzy, szersze ostrze i mniejsze rozmiary sprawiają, że jest bardzo poręczny i wygodny w pracy.

Te ręcznie kute noże są prawdziwą gratką dla wszystkich pasjonatów gotowania i japońskiego kowalstwa. Mistrz Takeshi Saji to legendarny wytwórca noży z ponad 50 letnim doświadczeniem. Mistrz Saji został nagrodzony przez Japońskie Ministerstwo Gospodarki cenionym oznaczeniem Dentoukougeishi, które oznacza Mistrza Tradycyjnego Rzemiosła.

Seria noży WBB (White Bull Bone) jest ręcznie wykuwana tradycyjnymi metodami z wykorzystaniem najlepszych naturalnych materiałów. Seria WBB to noże dla profesjonalistów, łączące w sobie piękno, precyzję wykonania i właściwości użytkowe. Ostrze zostało wykonane ze stali proszkowej R-2, tzw. super stali.

Ostrze wykonane jest z 61 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń to najwyższej jakości stal proszkowa R-2 wyprodukowana przez firmę Kobelco. Efektem ręcznego wykuwania 61 warstw stali jest przepiękny wzór, charakterystyczny dla metali dziwerowanych - niepowtarzalny dla każdego egzemplarza. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza aż 63+/-1 HRC, którego bardzo twardy rdzeń ma doskonałe właściwości tnące. Zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść wykonana z białej kości byczej idealnie leży w ręku nawet przez długie godziny. Te noże na pewno spełnią nawet najbardziej wygórowane wymagania, zarówno pod względem estetycznym jak i funkcjonalnym. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.


Typ noża
Santoku - Nóż Wielozadaniowy
Rodzaj stali
Stal Proszkowa / Szybkotnąca
Takeshi Saji
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Zobacz także

13 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.