- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowa Wysyłka
0,00 zł Razem
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość
Razem
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
H-R2D-SA-180WBB
- Typ: Santoku
- Długość ostrza: 180 mm
- Rękojeść: kość byka
- HRC: 63+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronne
Santoku jest japońskim odpowiednikiem noża szefa kuchni. Jest to również nóż wielofunkcyjny do większości prac kuchennych. Sanoku staje się coraz popularniejszy wśród europejskich kucharzy, szersze ostrze i mniejsze rozmiary sprawiają, że jest bardzo poręczny i wygodny w pracy.
Te ręcznie kute noże są prawdziwą gratką dla wszystkich pasjonatów gotowania i japońskiego kowalstwa. Mistrz Takeshi Saji to legendarny wytwórca noży z ponad 50 letnim doświadczeniem. Mistrz Saji został nagrodzony przez Japońskie Ministerstwo Gospodarki cenionym oznaczeniem Dentoukougeishi, które oznacza Mistrza Tradycyjnego Rzemiosła.
Seria noży WBB (White Bull Bone) jest ręcznie wykuwana tradycyjnymi metodami z wykorzystaniem najlepszych naturalnych materiałów. Seria WBB to noże dla profesjonalistów, łączące w sobie piękno, precyzję wykonania i właściwości użytkowe. Ostrze zostało wykonane ze stali proszkowej R-2, tzw. super stali.
Ostrze wykonane jest z 61 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń to najwyższej jakości stal proszkowa R-2 wyprodukowana przez firmę Kobelco. Efektem ręcznego wykuwania 61 warstw stali jest przepiękny wzór, charakterystyczny dla metali dziwerowanych - niepowtarzalny dla każdego egzemplarza. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza aż 63+/-1 HRC, którego bardzo twardy rdzeń ma doskonałe właściwości tnące. Zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść wykonana z białej kości byczej idealnie leży w ręku nawet przez długie godziny. Te noże na pewno spełnią nawet najbardziej wygórowane wymagania, zarówno pod względem estetycznym jak i funkcjonalnym. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
Te ręcznie kute noże są prawdziwą gratką dla wszystkich pasjonatów gotowania i japońskiego kowalstwa. Mistrz Takeshi Saji to legendarny wytwórca noży z ponad 50 letnim doświadczeniem. Mistrz Saji został nagrodzony przez Japońskie Ministerstwo Gospodarki cenionym oznaczeniem Dentoukougeishi, które oznacza Mistrza Tradycyjnego Rzemiosła.
Seria noży WBB (White Bull Bone) jest ręcznie wykuwana tradycyjnymi metodami z wykorzystaniem najlepszych naturalnych materiałów. Seria WBB to noże dla profesjonalistów, łączące w sobie piękno, precyzję wykonania i właściwości użytkowe. Ostrze zostało wykonane ze stali proszkowej R-2, tzw. super stali.
Ostrze wykonane jest z 61 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń to najwyższej jakości stal proszkowa R-2 wyprodukowana przez firmę Kobelco. Efektem ręcznego wykuwania 61 warstw stali jest przepiękny wzór, charakterystyczny dla metali dziwerowanych - niepowtarzalny dla każdego egzemplarza. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza aż 63+/-1 HRC, którego bardzo twardy rdzeń ma doskonałe właściwości tnące. Zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść wykonana z białej kości byczej idealnie leży w ręku nawet przez długie godziny. Te noże na pewno spełnią nawet najbardziej wygórowane wymagania, zarówno pod względem estetycznym jak i funkcjonalnym. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
Rodzaje noży | Nóż Santoku |
Materiał ostrza | Stal damasceńska, Stal nierdzewna |
Santoku jest japońskim odpowiednikiem noża szefa kuchni. Jest to również nóż wielofunkcyjny do większości prac kuchennych. Sanoku staje się coraz popularniejszy wśród europejskich kucharzy, szersze ostrze i mniejsze rozmiary sprawiają, że jest bardzo poręczny i wygodny w pracy.
Te ręcznie kute noże są prawdziwą gratką dla wszystkich pasjonatów gotowania i japońskiego kowalstwa. Mistrz Takeshi Saji to legendarny wytwórca noży z ponad 50 letnim doświadczeniem. Mistrz Saji został nagrodzony przez Japońskie Ministerstwo Gospodarki cenionym oznaczeniem Dentoukougeishi, które oznacza Mistrza Tradycyjnego Rzemiosła.
Seria noży WBB (White Bull Bone) jest ręcznie wykuwana tradycyjnymi metodami z wykorzystaniem najlepszych naturalnych materiałów. Seria WBB to noże dla profesjonalistów, łączące w sobie piękno, precyzję wykonania i właściwości użytkowe. Ostrze zostało wykonane ze stali proszkowej R-2, tzw. super stali.
Ostrze wykonane jest z 61 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń to najwyższej jakości stal proszkowa R-2 wyprodukowana przez firmę Kobelco. Efektem ręcznego wykuwania 61 warstw stali jest przepiękny wzór, charakterystyczny dla metali dziwerowanych - niepowtarzalny dla każdego egzemplarza. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza aż 63+/-1 HRC, którego bardzo twardy rdzeń ma doskonałe właściwości tnące. Zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść wykonana z białej kości byczej idealnie leży w ręku nawet przez długie godziny. Te noże na pewno spełnią nawet najbardziej wygórowane wymagania, zarówno pod względem estetycznym jak i funkcjonalnym. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
Te ręcznie kute noże są prawdziwą gratką dla wszystkich pasjonatów gotowania i japońskiego kowalstwa. Mistrz Takeshi Saji to legendarny wytwórca noży z ponad 50 letnim doświadczeniem. Mistrz Saji został nagrodzony przez Japońskie Ministerstwo Gospodarki cenionym oznaczeniem Dentoukougeishi, które oznacza Mistrza Tradycyjnego Rzemiosła.
Seria noży WBB (White Bull Bone) jest ręcznie wykuwana tradycyjnymi metodami z wykorzystaniem najlepszych naturalnych materiałów. Seria WBB to noże dla profesjonalistów, łączące w sobie piękno, precyzję wykonania i właściwości użytkowe. Ostrze zostało wykonane ze stali proszkowej R-2, tzw. super stali.
Ostrze wykonane jest z 61 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń to najwyższej jakości stal proszkowa R-2 wyprodukowana przez firmę Kobelco. Efektem ręcznego wykuwania 61 warstw stali jest przepiękny wzór, charakterystyczny dla metali dziwerowanych - niepowtarzalny dla każdego egzemplarza. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza aż 63+/-1 HRC, którego bardzo twardy rdzeń ma doskonałe właściwości tnące. Zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść wykonana z białej kości byczej idealnie leży w ręku nawet przez długie godziny. Te noże na pewno spełnią nawet najbardziej wygórowane wymagania, zarówno pod względem estetycznym jak i funkcjonalnym. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
No customer comments for the moment.
Accessories
NIKA Prowadnica do ostrzenia
Dane techniczne:Przeznaczenie: utrzymanie stałeg kąta 15 stopni Materiał: tworzywo i ceramika Do ostrzenia na kamieniach wodnch
20,00 zł
13 inne produkty w tej kategorii:
Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż...
1 499,00 złTakeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż do...
1 489,00 złTakeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż...
1 529,00 złTakeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż...
1 599,00 złTakeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa...
1 899,00 złTakeshi Saji IW Nóż Santoku 18cm VG-10
1 989,00 złTakeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Bunka...
2 049,00 złTakeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż do...
2 199,00 złTakeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż...
2 499,00 złTakeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Bunka...
2 799,00 złTakeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Szefa...
2 799,00 złTakeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Szefa...
3 299,00 złTakeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Szefa...
3 999,00 zł