- Typ: Bunka
- Długość ostrza: 170 mm
- Rękojeść: kość byka
- HRC: 63+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronne
Seria noży WBB (White Bull Bone) jest ręcznie wykuwana tradycyjnymi metodami z wykorzystaniem najlepszych naturalnych materiałów. Seria WBB to noże dla profesjonalistów, łączące w sobie piękno, precyzję wykonania i właściwości użytkowe. Ostrze zostało wykonane ze stali proszkowej R-2, tzw. super stali.
Ostrze wykonane jest z 61 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń to najwyższej jakości stal proszkowa R-2 wyprodukowana przez firmę Kobelco. Efektem ręcznego wykuwania 61 warstw stali jest przepiękny wzór, charakterystyczny dla metali dziwerowanych - niepowtarzalny dla każdego egzemplarza. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza aż 63+/-1 HRC, którego bardzo twardy rdzeń ma doskonałe właściwości tnące. Zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść wykonana z białej kości byczej idealnie leży w ręku nawet przez długie godziny. Te noże na pewno spełnią nawet najbardziej wygórowane wymagania, zarówno pod względem estetycznym jak i funkcjonalnym. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?

Zobacz także