• +48 794 113 882

Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 18cm R-2

HB-457

2 399,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Gyuto
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: kość byka
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
Gyuto jest nożem wielofunkcyjnym, jego kształt bazuje na typowym europejskim nożu szefa kuchni. Nóż jak najbardziej uniwersalny, zarówno do krojenia mięsa, filetowania jak i szatkowania.

Te ręcznie kute noże są prawdziwą gratką dla wszystkich pasjonatów gotowania i japońskiego kowalstwa. Mistrz Takeshi Saji to legendarny wytwórca noży z ponad 50 letnim doświadczeniem. Mistrz Saji został nagrodzony przez Japońskie Ministerstwo Gospodarki cenionym oznaczeniem Dentoukougeishi, które oznacza Mistrza Tradycyjnego Rzemiosła.

Seria noży WBB (White Bull Bone) jest ręcznie wykuwana tradycyjnymi metodami z wykorzystaniem najlepszych naturalnych materiałów. Seria WBB to noże dla profesjonalistów, łączące w sobie piękno, precyzję wykonania i właściwości użytkowe. Ostrze zostało wykonane ze stali proszkowej R-2, tzw. super stali.

Ostrze wykonane jest z 61 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń to najwyższej jakości stal proszkowa R-2 wyprodukowana przez firmę Kobelco. Efektem ręcznego wykuwania 61 warstw stali jest przepiękny wzór, charakterystyczny dla metali dziwerowanych - niepowtarzalny dla każdego egzemplarza. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza aż 63+/-1 HRC, którego bardzo twardy rdzeń ma doskonałe właściwości tnące. Zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść wykonana z białej kości byczej idealnie leży w ręku nawet przez długie godziny. Te noże na pewno spełnią nawet najbardziej wygórowane wymagania, zarówno pod względem estetycznym jak i funkcjonalnym. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
Rodzaje nożyNóż szefa kuchni
Materiał ostrzaStal damasceńska, Stal nierdzewna
Gyuto jest nożem wielofunkcyjnym, jego kształt bazuje na typowym europejskim nożu szefa kuchni. Nóż jak najbardziej uniwersalny, zarówno do krojenia mięsa, filetowania jak i szatkowania.

Te ręcznie kute noże są prawdziwą gratką dla wszystkich pasjonatów gotowania i japońskiego kowalstwa. Mistrz Takeshi Saji to legendarny wytwórca noży z ponad 50 letnim doświadczeniem. Mistrz Saji został nagrodzony przez Japońskie Ministerstwo Gospodarki cenionym oznaczeniem Dentoukougeishi, które oznacza Mistrza Tradycyjnego Rzemiosła.

Seria noży WBB (White Bull Bone) jest ręcznie wykuwana tradycyjnymi metodami z wykorzystaniem najlepszych naturalnych materiałów. Seria WBB to noże dla profesjonalistów, łączące w sobie piękno, precyzję wykonania i właściwości użytkowe. Ostrze zostało wykonane ze stali proszkowej R-2, tzw. super stali.

Ostrze wykonane jest z 61 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń to najwyższej jakości stal proszkowa R-2 wyprodukowana przez firmę Kobelco. Efektem ręcznego wykuwania 61 warstw stali jest przepiękny wzór, charakterystyczny dla metali dziwerowanych - niepowtarzalny dla każdego egzemplarza. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza aż 63+/-1 HRC, którego bardzo twardy rdzeń ma doskonałe właściwości tnące. Zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść wykonana z białej kości byczej idealnie leży w ręku nawet przez długie godziny. Te noże na pewno spełnią nawet najbardziej wygórowane wymagania, zarówno pod względem estetycznym jak i funkcjonalnym. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 18cm R-2

Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 18cm R-2

  • Typ: Gyuto
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: kość byka
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

30 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.