• +48 794 113 882

Takeshi Saji EBH Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 21cm VG-10

H-V10D-CH-210EBH

2 699,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 15,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 20,00 zł

  • Typ: Gyuto
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewo hebanowe
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
Gyuto jest nożem wielofunkcyjnym, jego kształt bazuje na typowym europejskim nożu szefa kuchni. Nóż jak najbardziej uniwersalny, zarówno do krojenia mięsa, filetowania jak i szatkowania.

Te ręcznie kute noże są prawdziwą gratką dla wszystkich pasjonatów gotowania i japońskiego kowalstwa. Mistrz Takeshi Saji to legendarny wytwórca noży z ponad 50 letnim doświadczeniem. Wszystkie noże Takeshi Saji są ręcznie kute z najlepszych materiałów, stali proszkowej R-2 zwanej super stalą lub z kultowej już stali VG-10.

Seria noży EBH (Ebony Heban) jest ręcznie wykuwana tradycyjnymi metodami z wykorzystaniem najlepszych naturalnych materiałów. Seria EBH to noże dla profesjonalistów, łączące w sobie piękno, precyzję wykonania i właściwości użytkowe.

Ostrze wykonane jest z 61 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń to wysokowęglowa stal VG10. Efektem ręcznego wykuwania 61 warstw stali jest przepiękny wzór, charakterystyczny dla metali dziwerowanych - niepowtarzalny dla każdego egzemplarza. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC, którego bardzo twardy rdzeń ma doskonałe właściwości tnące. Zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Tradycyjna oktagonalna japońska rękojeść została wykonana z bardzo twardego drewna hebanu, zapewnia wysoki komfort nawet podczas długotrwałej pracy z nożem .Te noże na pewno spełnią nawet najbardziej wygórowane wymagania, zarówno pod względem estetycznym jak i funkcjonalnym. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
Rodzaje nożyNóż szefa kuchni
Materiał ostrzaStal damasceńska
Gyuto jest nożem wielofunkcyjnym, jego kształt bazuje na typowym europejskim nożu szefa kuchni. Nóż jak najbardziej uniwersalny, zarówno do krojenia mięsa, filetowania jak i szatkowania.

Te ręcznie kute noże są prawdziwą gratką dla wszystkich pasjonatów gotowania i japońskiego kowalstwa. Mistrz Takeshi Saji to legendarny wytwórca noży z ponad 50 letnim doświadczeniem. Wszystkie noże Takeshi Saji są ręcznie kute z najlepszych materiałów, stali proszkowej R-2 zwanej super stalą lub z kultowej już stali VG-10.

Seria noży EBH (Ebony Heban) jest ręcznie wykuwana tradycyjnymi metodami z wykorzystaniem najlepszych naturalnych materiałów. Seria EBH to noże dla profesjonalistów, łączące w sobie piękno, precyzję wykonania i właściwości użytkowe.

Ostrze wykonane jest z 61 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń to wysokowęglowa stal VG10. Efektem ręcznego wykuwania 61 warstw stali jest przepiękny wzór, charakterystyczny dla metali dziwerowanych - niepowtarzalny dla każdego egzemplarza. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC, którego bardzo twardy rdzeń ma doskonałe właściwości tnące. Zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Tradycyjna oktagonalna japońska rękojeść została wykonana z bardzo twardego drewna hebanu, zapewnia wysoki komfort nawet podczas długotrwałej pracy z nożem .Te noże na pewno spełnią nawet najbardziej wygórowane wymagania, zarówno pod względem estetycznym jak i funkcjonalnym. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Takeshi Saji EBH Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 21cm VG-10

Takeshi Saji EBH Ręcznie kuty nóż Szefa Kuchni 21cm VG-10

  • Typ: Gyuto
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewo hebanowe
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

Accessories

30 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.