• +48 794 113 882

Takeshi Saji Aogami Nóż Santoku ręcznie kuty 18 cm

HD-134

2 099,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 15,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 20,00 zł

  • Typ: Santoku
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: tzw. drewno żelazne
  • HRC: 62+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
Santoku jest japońskim odpowiednikiem noża szefa kuchni. Jest to również nóż wielofunkcyjny do większości prac kuchennych. Sanoku staje się coraz popularniejszy wśród europejskich kucharzy, szersze ostrze i mniejsze rozmiary sprawiają, że jest bardzo poręczny i wygodny w pracy.

Piękno i Japońska tradycja, to idealne słowa aby opisać noże Takeshi Saji z serii Rainbow Aogami. Mistrz Takeshi Saji to legendarny wytwórca noży z ponad 50 letnim doświadczeniem. Wszystkie noże Takeshi Saji są ręcznie kute z najlepszych materiałów, stali proszkowej R-2 zwanej super stalą, z kultowej już stali VG-10 lub ze stali węglowej Aogami "Blue Steel #2".

Seria noży Rainbow Aogami jest ręcznie wykuwana tradycyjnymi metodami z wykorzystaniem najlepszych naturalnych materiałów. Seria Rinbow Aogami to noże dla profesjonalistów, łączące w sobie piękno, precyzję wykonania i właściwości użytkowe.

Ostrze wykonane jest z 11 warstwowej kolorowej nierdzewnej stali damasceńskiej a rdzeń to węglowa stal Aogami Blue Steel #2. Efektem ręcznego wykuwania 11 warstw stali z domieszką miedzi i mosiądzu jest przepiękny kolorowy wzór, przypominający swymi kolorami tęczę. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 62+/-1 HRC, którego bardzo twardy rdzeń ma doskonałe właściwości tnące. Zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść została wykonana z bardzo twardego tzw. drewna żelaznego i jest ozdobiona pięknymi pinami. Te noże na pewno spełnią nawet najbardziej wygórowane wymagania, zarówno pod względem estetycznym jak i funkcjonalnym. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe. Noże nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji.
Rodzaje nożyNóż Santoku
Materiał ostrzaStal damasceńska, Stal węglowa
Santoku jest japońskim odpowiednikiem noża szefa kuchni. Jest to również nóż wielofunkcyjny do większości prac kuchennych. Sanoku staje się coraz popularniejszy wśród europejskich kucharzy, szersze ostrze i mniejsze rozmiary sprawiają, że jest bardzo poręczny i wygodny w pracy.

Piękno i Japońska tradycja, to idealne słowa aby opisać noże Takeshi Saji z serii Rainbow Aogami. Mistrz Takeshi Saji to legendarny wytwórca noży z ponad 50 letnim doświadczeniem. Wszystkie noże Takeshi Saji są ręcznie kute z najlepszych materiałów, stali proszkowej R-2 zwanej super stalą, z kultowej już stali VG-10 lub ze stali węglowej Aogami "Blue Steel #2".

Seria noży Rainbow Aogami jest ręcznie wykuwana tradycyjnymi metodami z wykorzystaniem najlepszych naturalnych materiałów. Seria Rinbow Aogami to noże dla profesjonalistów, łączące w sobie piękno, precyzję wykonania i właściwości użytkowe.

Ostrze wykonane jest z 11 warstwowej kolorowej nierdzewnej stali damasceńskiej a rdzeń to węglowa stal Aogami Blue Steel #2. Efektem ręcznego wykuwania 11 warstw stali z domieszką miedzi i mosiądzu jest przepiękny kolorowy wzór, przypominający swymi kolorami tęczę. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 62+/-1 HRC, którego bardzo twardy rdzeń ma doskonałe właściwości tnące. Zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść została wykonana z bardzo twardego tzw. drewna żelaznego i jest ozdobiona pięknymi pinami. Te noże na pewno spełnią nawet najbardziej wygórowane wymagania, zarówno pod względem estetycznym jak i funkcjonalnym. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe. Noże nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Takeshi Saji Aogami Nóż Santoku ręcznie kuty 18 cm

Takeshi Saji Aogami Nóż Santoku ręcznie kuty 18 cm

  • Typ: Santoku
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: tzw. drewno żelazne
  • HRC: 62+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

Accessories

30 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.