- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowy odbiór Wysyłka
0,00 zł Razem
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość
Razem
Sale!
Powiększ

Tojiro Aogami Tako-Sashimi 240mm
F-970
- Typ: Tako-Sashimi
- Długość ostrza: 240mm
- Rękojeść: drewniana + skuwka z bawolego rogu
- HRC: 63 +/- 1
- Typ ostrzenia: Jednostronnie
Nóż kuchenny Tako-Sashimi Tojiro Aogami 240 mm jest jednym z elementarnych narzędzi stosowanych przez sushi masterów. Długie i wąskie ostrze tego noża w tradycyjny sposób jest ostrzone jednostronnie. Dzięki temu Tako-Sashimi doskonale sprawdza się przy przyrządzaniu sushi, a także sashimi – ułatwia i usprawnia krojenie oraz plastrowanie. Miejscem pochodzenia noża tego rodzaju jest rejon Tokio.
Serię noży kuchennych dla profesjonalistów, Tojiro Aogami, charakteryzuje doskonała jakość oraz japoński, tradycyjny styl. Wszystkie noże są ostrzone jednostronnie i można za ich pomocą sprawnie przygotować zarówno sushi, jak i sashimi. Noże Tojiro Aogami posiadają dwuwarstwowe ostrze – zewnętrzna warstwa powstaje z miękkiej stali, natomiast rdzeń z bardzo twardej stali węglowej o nazwie Aogami. Taki sposób wytwarzania umożliwia uzyskanie twardości ostrza na wysokim poziomie 63 +/- 1 HRC. Każdy nóż jest ręcznie wykuwany oraz wykańczany. Stworzoną z japońskiego drzewa HO rękojeść zdobi wykończenie z bawolej skuwki. Trzeba pamiętać o regularnej oraz odpowiedniej pielęgnacji noży Tojiro Aogami, ponieważ nie należą one do nierdzewnych. Przeznaczone są do profesjonalnego użytku przez sushi masterów, a ponadto można je polecić wszystkim amatorom sushi. Noże z tej wyjątkowej serii są zapakowane w ładne pudełka, które doskonale sprawdzą się jako opakowanie prezentowe.
Rodzaje noży | Nóż Tako-Sashimi |
Materiał ostrza | Stal węglowa |
Nóż kuchenny Tako-Sashimi Tojiro Aogami 240 mm jest jednym z elementarnych narzędzi stosowanych przez sushi masterów. Długie i wąskie ostrze tego noża w tradycyjny sposób jest ostrzone jednostronnie. Dzięki temu Tako-Sashimi doskonale sprawdza się przy przyrządzaniu sushi, a także sashimi – ułatwia i usprawnia krojenie oraz plastrowanie. Miejscem pochodzenia noża tego rodzaju jest rejon Tokio.
Serię noży kuchennych dla profesjonalistów, Tojiro Aogami, charakteryzuje doskonała jakość oraz japoński, tradycyjny styl. Wszystkie noże są ostrzone jednostronnie i można za ich pomocą sprawnie przygotować zarówno sushi, jak i sashimi. Noże Tojiro Aogami posiadają dwuwarstwowe ostrze – zewnętrzna warstwa powstaje z miękkiej stali, natomiast rdzeń z bardzo twardej stali węglowej o nazwie Aogami. Taki sposób wytwarzania umożliwia uzyskanie twardości ostrza na wysokim poziomie 63 +/- 1 HRC. Każdy nóż jest ręcznie wykuwany oraz wykańczany. Stworzoną z japońskiego drzewa HO rękojeść zdobi wykończenie z bawolej skuwki. Trzeba pamiętać o regularnej oraz odpowiedniej pielęgnacji noży Tojiro Aogami, ponieważ nie należą one do nierdzewnych. Przeznaczone są do profesjonalnego użytku przez sushi masterów, a ponadto można je polecić wszystkim amatorom sushi. Noże z tej wyjątkowej serii są zapakowane w ładne pudełka, które doskonale sprawdzą się jako opakowanie prezentowe.
No customer comments for the moment.
9 inne produkty w tej kategorii:
Tojiro Aogami Yanagiba 240mm
799,00 złTojiro Aogami Yanagiba 270mm
899,00 złTojiro Aogami Deba 165mm
827,10 zł919,00 zł -10%Tojiro Aogami Deba 180mm
989,10 zł1 099,00 zł -10%Tojiro Aogami Tako-Sashimi 270mm
764,10 zł849,00 zł -10%Tojiro Aogami Yanagiba 300mm
1 199,00 złSaya Handmade - Yanagiba 300 mm Tojiro
149,00 zł169,00 złSaya Handmade - Yanagiba 270 mm Tojiro
149,00 zł169,00 złSaya Handmade - Yanagiba 240 mm Tojiro
149,00 zł169,00 zł