• +48 794 113 882
Tojiro Aogami Tako-Sashimi 240mm Powiększ

Tojiro Aogami Tako-Sashimi 240mm

F-970

749,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewniana + skuwka z bawolego rogu
  • HRC: 63 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Nóż kuchenny Tako-Sashimi Tojiro Aogami 240 mm jest jednym z elementarnych narzędzi stosowanych przez sushi masterów. Długie i wąskie ostrze tego noża w tradycyjny sposób jest ostrzone jednostronnie. Dzięki temu Tako-Sashimi doskonale sprawdza się przy przyrządzaniu sushi, a także sashimi – ułatwia i usprawnia krojenie oraz plastrowanie. Miejscem pochodzenia noża tego rodzaju jest rejon Tokio.

Serię noży kuchennych dla profesjonalistów, Tojiro Aogami, charakteryzuje doskonała jakość oraz japoński, tradycyjny styl. Wszystkie noże są ostrzone jednostronnie i można za ich pomocą sprawnie przygotować zarówno sushi, jak i sashimi. Noże Tojiro Aogami posiadają dwuwarstwowe ostrze – zewnętrzna warstwa powstaje z miękkiej stali, natomiast rdzeń z bardzo twardej stali węglowej o nazwie Aogami. Taki sposób wytwarzania umożliwia uzyskanie twardości ostrza na wysokim poziomie 63 +/- 1 HRC. Każdy nóż jest ręcznie wykuwany oraz wykańczany. Stworzoną z japońskiego drzewa HO rękojeść zdobi wykończenie z bawolej skuwki. Trzeba pamiętać o regularnej oraz odpowiedniej pielęgnacji noży Tojiro Aogami, ponieważ nie należą one do nierdzewnych. Przeznaczone są do profesjonalnego użytku przez sushi masterów, a ponadto można je polecić wszystkim amatorom sushi. Noże z tej wyjątkowej serii są zapakowane w ładne pudełka, które doskonale sprawdzą się jako opakowanie prezentowe.
Rodzaje nożyNóż Tako-Sashimi
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż kuchenny Tako-Sashimi Tojiro Aogami 240 mm jest jednym z elementarnych narzędzi stosowanych przez sushi masterów. Długie i wąskie ostrze tego noża w tradycyjny sposób jest ostrzone jednostronnie. Dzięki temu Tako-Sashimi doskonale sprawdza się przy przyrządzaniu sushi, a także sashimi – ułatwia i usprawnia krojenie oraz plastrowanie. Miejscem pochodzenia noża tego rodzaju jest rejon Tokio.

Serię noży kuchennych dla profesjonalistów, Tojiro Aogami, charakteryzuje doskonała jakość oraz japoński, tradycyjny styl. Wszystkie noże są ostrzone jednostronnie i można za ich pomocą sprawnie przygotować zarówno sushi, jak i sashimi. Noże Tojiro Aogami posiadają dwuwarstwowe ostrze – zewnętrzna warstwa powstaje z miękkiej stali, natomiast rdzeń z bardzo twardej stali węglowej o nazwie Aogami. Taki sposób wytwarzania umożliwia uzyskanie twardości ostrza na wysokim poziomie 63 +/- 1 HRC. Każdy nóż jest ręcznie wykuwany oraz wykańczany. Stworzoną z japońskiego drzewa HO rękojeść zdobi wykończenie z bawolej skuwki. Trzeba pamiętać o regularnej oraz odpowiedniej pielęgnacji noży Tojiro Aogami, ponieważ nie należą one do nierdzewnych. Przeznaczone są do profesjonalnego użytku przez sushi masterów, a ponadto można je polecić wszystkim amatorom sushi. Noże z tej wyjątkowej serii są zapakowane w ładne pudełka, które doskonale sprawdzą się jako opakowanie prezentowe.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Aogami Tako-Sashimi 240mm

Tojiro Aogami Tako-Sashimi 240mm

  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewniana + skuwka z bawolego rogu
  • HRC: 63 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.