• +48 794 113 882
Tojiro Aogami Tako-Sashimi 270mm Powiększ

Tojiro Aogami Tako-Sashimi 270mm

F-971

849,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewniana + skuwka z bawolego rogu
  • HRC: 63 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Podstawowy nóż sushi masterów – Tako-Sashimi Tojiro Aogami 270 mm – charakteryzuje się długim i wąskim ostrzem, które zgodnie z tradycją jest jednostronnie ostrzone. Nóż Tako-Sashimi jest idealny do plastrowania i krojenia, a używa się go w większości przypadków do przyrządzania sushi czy sashimi. Ten rodzaj noża pochodzi z rejonu Tokio.

Profesjonalne noże kuchenne z serii Tojiro Aogami są zaprojektowane i wykonane zgodnie z  japońskim rzemiosłem. Tym, co wyróżnia noże Tojiro Aogami, jest ręczny proces wykonywania oraz wykańczania. Ostrzone jednostronnie doskonale nadają się do prac przy przyrządzaniu sushi oraz sashimi. Dwuwarstwowe ostrze tych noży powstaje w wyjątkowym procesie – zewnętrzna warstwa powstaje ze stali miękkiej, a rdzeń ze stali twardej, węglowej (Aogami). To sprawia, że noże Tojiro Aogami uzyskują imponującą twardość ostrzy rzędu 63 +/- 1 HRC. Wykonywana z japońskiego drewna HO rękojeść jest wykończona piękną skuwką z bawolego rogu. Dzięki zapakowaniu w estetyczne pudełko to wartościowy prezent dla każdego mistrza sushi, jak i miłośnika sushi. Noże wymagają właściwie dobranej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne.
Rodzaje nożyNóż Tako-Sashimi
Materiał ostrzaStal węglowa

Podstawowy nóż sushi masterów – Tako-Sashimi Tojiro Aogami 270 mm – charakteryzuje się długim i wąskim ostrzem, które zgodnie z tradycją jest jednostronnie ostrzone. Nóż Tako-Sashimi jest idealny do plastrowania i krojenia, a używa się go w większości przypadków do przyrządzania sushi czy sashimi. Ten rodzaj noża pochodzi z rejonu Tokio.

Profesjonalne noże kuchenne z serii Tojiro Aogami są zaprojektowane i wykonane zgodnie z  japońskim rzemiosłem. Tym, co wyróżnia noże Tojiro Aogami, jest ręczny proces wykonywania oraz wykańczania. Ostrzone jednostronnie doskonale nadają się do prac przy przyrządzaniu sushi oraz sashimi. Dwuwarstwowe ostrze tych noży powstaje w wyjątkowym procesie – zewnętrzna warstwa powstaje ze stali miękkiej, a rdzeń ze stali twardej, węglowej (Aogami). To sprawia, że noże Tojiro Aogami uzyskują imponującą twardość ostrzy rzędu 63 +/- 1 HRC. Wykonywana z japońskiego drewna HO rękojeść jest wykończona piękną skuwką z bawolego rogu. Dzięki zapakowaniu w estetyczne pudełko to wartościowy prezent dla każdego mistrza sushi, jak i miłośnika sushi. Noże wymagają właściwie dobranej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Aogami Tako-Sashimi 270mm

Tojiro Aogami Tako-Sashimi 270mm

  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewniana + skuwka z bawolego rogu
  • HRC: 63 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.