• +48 794 113 882
Tojiro Aogami Yanagiba 240mm Powiększ

Tojiro Aogami Yanagiba 240mm

F-960

799,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewniana + skuwka z bawolego rogu
  • HRC: 63 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Nóż Yanagiba Tojiro Aogami 240 mm należy do podstawowego wyposażenia każdego mistrza sushi. Dzięki długiemu ostrzu, które jest także odpowiednio wąskie, doskonale nadaje się zarówno do plastrowania, jak i precyzyjnego krojenia. Nóż Yanagiba jest jednostronnie ostrzony i wykorzystuje się go głównie do przygotowania sushi czy sashimi. Pochodzi on z rejonu Osaki, położonym w Kansai.

Tojiro Aogami przedstawia profesjonalną serię noży kuchennych w tradycyjnym stylu japońskim, które ostrzone są jednostronnie. Doskonale spełniają one swoją funkcję przy przyrządzaniu sashimi oraz sushi. Wysokiej jakości noże mają dwuwarstwowe ostrze z rdzeniem wykonanym z mocnej, twardej stali węglowej Aogami (zewnętrzna warstwa powstaje ze stali miękkiej). Specjalna technika pozwala na otrzymanie noża o niezwykłej twardości (63 +/- 1 HRC). Wykonana z japońskiego drewna HO rękojeść posiada wykończenie z ozdobnej skuwki z bawolego rogu. Każdy z noży Tojiro Aogami jest wykuwany oraz wykańczany w ręczny sposób. Seria ta nie jest nierdzewna, więc noże wymagają właściwie dobranej pielęgnacji. Można je polecić wszystkim sushi masterom, a także prawdziwym miłośnikom sushi. Noże Tojiro Aogami są zapakowane w ładne, prezentowe pudełka.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż Yanagiba Tojiro Aogami 240 mm należy do podstawowego wyposażenia każdego mistrza sushi. Dzięki długiemu ostrzu, które jest także odpowiednio wąskie, doskonale nadaje się zarówno do plastrowania, jak i precyzyjnego krojenia. Nóż Yanagiba jest jednostronnie ostrzony i wykorzystuje się go głównie do przygotowania sushi czy sashimi. Pochodzi on z rejonu Osaki, położonym w Kansai.

Tojiro Aogami przedstawia profesjonalną serię noży kuchennych w tradycyjnym stylu japońskim, które ostrzone są jednostronnie. Doskonale spełniają one swoją funkcję przy przyrządzaniu sashimi oraz sushi. Wysokiej jakości noże mają dwuwarstwowe ostrze z rdzeniem wykonanym z mocnej, twardej stali węglowej Aogami (zewnętrzna warstwa powstaje ze stali miękkiej). Specjalna technika pozwala na otrzymanie noża o niezwykłej twardości (63 +/- 1 HRC). Wykonana z japońskiego drewna HO rękojeść posiada wykończenie z ozdobnej skuwki z bawolego rogu. Każdy z noży Tojiro Aogami jest wykuwany oraz wykańczany w ręczny sposób. Seria ta nie jest nierdzewna, więc noże wymagają właściwie dobranej pielęgnacji. Można je polecić wszystkim sushi masterom, a także prawdziwym miłośnikom sushi. Noże Tojiro Aogami są zapakowane w ładne, prezentowe pudełka.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Aogami Yanagiba 240mm

Tojiro Aogami Yanagiba 240mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewniana + skuwka z bawolego rogu
  • HRC: 63 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.