• +48 794 113 882
Tojiro DP 3 Santoku 170mm Powiększ

Tojiro DP 3 Santoku 170mm

F-311

249,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Santoku
  • Długość ostrza: 170mm
  • Rękojeść: wzmacniane drewno „eco-wood”
  • HRC: 60+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Santoku jest japońskim odpowiednikiem noża szefa kuchni. Jest to również nóż wielofunkcyjny do większości prac kuchennych. Sanoku staje się coraz popularniejszy wśród europejskich kucharzy, szersze ostrze i mniejsze rozmiary sprawiają, że jest bardzo poręczny i wygodny w pracy.

Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali, a zewnętrzne warstwy ostrza z miękkiej stali 13-CHROME. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 60+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy z miękkiej stali ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść jest wykonana z czarnego wzmacnianego drewna „eco wood” wytwarzanego pod bardzo wysokim ciśnieniem z pyłu drzewnego. Seria ta jest dwustronnie ostrzona. Polecamy ją przede wszystkim domowym kucharzom i osobom zaczynającym swoja przygodę z nożami japońskimi.
Rodzaje nożyNóż Santoku
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Santoku jest japońskim odpowiednikiem noża szefa kuchni. Jest to również nóż wielofunkcyjny do większości prac kuchennych. Sanoku staje się coraz popularniejszy wśród europejskich kucharzy, szersze ostrze i mniejsze rozmiary sprawiają, że jest bardzo poręczny i wygodny w pracy.

Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali, a zewnętrzne warstwy ostrza z miękkiej stali 13-CHROME. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 60+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy z miękkiej stali ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść jest wykonana z czarnego wzmacnianego drewna „eco wood” wytwarzanego pod bardzo wysokim ciśnieniem z pyłu drzewnego. Seria ta jest dwustronnie ostrzona. Polecamy ją przede wszystkim domowym kucharzom i osobom zaczynającym swoja przygodę z nożami japońskimi.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro DP 3 Santoku 170mm

Tojiro DP 3 Santoku 170mm

  • Typ: Santoku
  • Długość ostrza: 170mm
  • Rękojeść: wzmacniane drewno „eco-wood”
  • HRC: 60+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

3 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.