• +48 794 113 882
Sale! Tojiro DP 3 Nakiri 165mm Powiększ

Tojiro DP 3 Nakiri 165mm

F-310

236,55 zł

-5%

249,00 zł z vat

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nakiri
  • Długość ostrza: 165mm
  • Rękojeść: wzmacniane drewno „eco-wood”
  • HRC: 60+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Nakiri jest nóż w stylu zachodnim ostrzony dwustronnie, odpowiednik japońskiego Usuba który z wyglądu przypomina mały tasak, jednakże w przeciwieństwie do tasaka posiada bardzo cienkie ostrze które sprawia, że jest to idealny nóż do siekania i krojenia warzyw.

Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali, a zewnętrzne warstwy ostrza z miękkiej stali 13-CHROME. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 60+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy z miękkiej stali ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść jest wykonana z czarnego wzmacnianego drewna „eco wood” wytwarzanego pod bardzo wysokim ciśnieniem z pyłu drzewnego. Seria ta jest dwustronnie ostrzona. Polecamy ją przede wszystkim domowym kucharzom i osobom zaczynającym swoja przygodę z nożami japońskimi.
Rodzaje nożyNóż Nakiri
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nakiri jest nóż w stylu zachodnim ostrzony dwustronnie, odpowiednik japońskiego Usuba który z wyglądu przypomina mały tasak, jednakże w przeciwieństwie do tasaka posiada bardzo cienkie ostrze które sprawia, że jest to idealny nóż do siekania i krojenia warzyw.

Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali, a zewnętrzne warstwy ostrza z miękkiej stali 13-CHROME. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 60+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy z miękkiej stali ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść jest wykonana z czarnego wzmacnianego drewna „eco wood” wytwarzanego pod bardzo wysokim ciśnieniem z pyłu drzewnego. Seria ta jest dwustronnie ostrzona. Polecamy ją przede wszystkim domowym kucharzom i osobom zaczynającym swoja przygodę z nożami japońskimi.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro DP 3 Nakiri 165mm

Tojiro DP 3 Nakiri 165mm

  • Typ: Nakiri
  • Długość ostrza: 165mm
  • Rękojeść: wzmacniane drewno „eco-wood”
  • HRC: 60+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

3 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.