• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Nakiri 165mm Powiększ

Tojiro Shirogami Nakiri 165mm

F-699

259,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Nakiri
  • Długość ostrza: 165mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Tojiro Shirogami Nakiri 165 mm jest nożem w zachodnim stylu, który ostrzy się dwustronnie. Jako odpowiednik japońskiego noża Usuba, przypomina z wyglądu niewielki tasak. W odróżnieniu jednak od niego Tojiro Shirogami Nakiri ma wyjątkowo cienkie ostrze, sprawiające, że doskonale nadaje się do siekania oraz krojenia warzyw.

Ten nóż kuchenny w tradycyjnym stylu japońskim, który wchodzi w skład serii Tojiro Shirogami, jest ostrzony dwustronnie i najlepiej sprawdzają się w pracach przy siekaniu i szatkowaniu warzyw. Trzywarstwowe ostrze w procesie hartowania uzyskuje twardość aż na poziomie 61 +/- 1 HRC. Rdzeń ostrza powstaje z twardej, węglowej stali Shirogami (czyli White Steel), a zewnętrzna warstwa – z miękkiej stali. Te mocne noże o perfekcyjnych właściwościach tnących są wykuwane oraz wykańczane w sposób ręczny, co podkreśla ich wyjątkowość. Estetyczna drewniana rękojeść (powstająca z japońskiego drzewa HO) posiada dodatkowe wykończenie piękną skuwką. Noże z profesjonalnej serii Tojiro Shirogami nie należą do noży nierdzewnych, więc należy w odpowiedni sposób o nie dbać podczas używania na co dzień.
Rodzaje nożyNóż Nakiri
Materiał ostrzaStal węglowa

Tojiro Shirogami Nakiri 165 mm jest nożem w zachodnim stylu, który ostrzy się dwustronnie. Jako odpowiednik japońskiego noża Usuba, przypomina z wyglądu niewielki tasak. W odróżnieniu jednak od niego Tojiro Shirogami Nakiri ma wyjątkowo cienkie ostrze, sprawiające, że doskonale nadaje się do siekania oraz krojenia warzyw.

Ten nóż kuchenny w tradycyjnym stylu japońskim, który wchodzi w skład serii Tojiro Shirogami, jest ostrzony dwustronnie i najlepiej sprawdzają się w pracach przy siekaniu i szatkowaniu warzyw. Trzywarstwowe ostrze w procesie hartowania uzyskuje twardość aż na poziomie 61 +/- 1 HRC. Rdzeń ostrza powstaje z twardej, węglowej stali Shirogami (czyli White Steel), a zewnętrzna warstwa – z miękkiej stali. Te mocne noże o perfekcyjnych właściwościach tnących są wykuwane oraz wykańczane w sposób ręczny, co podkreśla ich wyjątkowość. Estetyczna drewniana rękojeść (powstająca z japońskiego drzewa HO) posiada dodatkowe wykończenie piękną skuwką. Noże z profesjonalnej serii Tojiro Shirogami nie należą do noży nierdzewnych, więc należy w odpowiedni sposób o nie dbać podczas używania na co dzień.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Nakiri 165mm

Tojiro Shirogami Nakiri 165mm

  • Typ: Nakiri
  • Długość ostrza: 165mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.