- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowa Wysyłka
0,00 zł Razem
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość
Razem

Tojiro Shirogami Santoku P 165mm
F-701A
- Typ: Santoku
- Długość ostrza: 165mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 61+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronne
Nóż kuchenny Tojiro Shirogami Santoku P z ostrzem długości 165 mm można określić jako japoński odpowiednik noża szefa kuchni. Jako nóż wielofunkcyjny nadaje się on do wykonywania znakomitej części prac kuchennych. Nóż Santoku zyskuje coraz większą popularność pośród kucharzy z Europy. Dzięki temu, że ma szersze ostrze i zarazem mniejszy rozmiar, jest nożem bardzo wygodnym i poręcznym.
Tradycyjny styl japoński, który charakteryzuje noże kuchenne wchodzące w skład profesjonalnej serii Tojiro Shirogami, prezentuje wysoką jakość ręcznego wykonania i wykończenia oraz imponujące parametry. Ich zaletą jest z pewnością trzywarstwowe ostrze z bardzo twardym rdzeniem ze stali węglowej Shirogami (White Steel) oraz warstwą zewnętrzną z miękkiej stali. Taka technika produkcji umożliwia uzyskanie noża o twardości ostrza na wysokim poziomie 61+/-1 HRC, zapewniającym najlepsze właściwości tnące. Rękojeść wykończona ozdobną skuwką wykonywana jest z pięknego japońskiego drewna HO. Używając noży Tojiro Shirogami należy pamiętać o odpowiedniej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne.
Rodzaje noży | Nóż Santoku |
Materiał ostrza | Stal węglowa |
Nóż kuchenny Tojiro Shirogami Santoku P z ostrzem długości 165 mm można określić jako japoński odpowiednik noża szefa kuchni. Jako nóż wielofunkcyjny nadaje się on do wykonywania znakomitej części prac kuchennych. Nóż Santoku zyskuje coraz większą popularność pośród kucharzy z Europy. Dzięki temu, że ma szersze ostrze i zarazem mniejszy rozmiar, jest nożem bardzo wygodnym i poręcznym.
Tradycyjny styl japoński, który charakteryzuje noże kuchenne wchodzące w skład profesjonalnej serii Tojiro Shirogami, prezentuje wysoką jakość ręcznego wykonania i wykończenia oraz imponujące parametry. Ich zaletą jest z pewnością trzywarstwowe ostrze z bardzo twardym rdzeniem ze stali węglowej Shirogami (White Steel) oraz warstwą zewnętrzną z miękkiej stali. Taka technika produkcji umożliwia uzyskanie noża o twardości ostrza na wysokim poziomie 61+/-1 HRC, zapewniającym najlepsze właściwości tnące. Rękojeść wykończona ozdobną skuwką wykonywana jest z pięknego japońskiego drewna HO. Używając noży Tojiro Shirogami należy pamiętać o odpowiedniej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne.
No customer comments for the moment.
15 inne produkty w tej kategorii:
Tojiro Shirogami Yanagiba 270mm
589,00 złTojiro Shirogami Deba 180mm
459,00 złTojiro Shirogami Yanagiba 210mm
379,00 zł399,00 złTojiro Shirogami Yanagiba 240mm
459,00 złTojiro Shirogami Nakiri P 165mm
249,00 złTojiro Shirogami Usuba 180mm
519,00 złTojiro Shirogami Usuba 210mm
1 049,00 złTojiro Shirogami Unagisaki Eel (Tokyo...
899,00 złTojiro Shirogami Nóż uniwersalny 12 cm
248,00 złTojiro Shirogami Nóż uniwersalny 15 cm
268,00 złTojiro Shirogami Nóż szefa kuchni 18cm
349,00 złTojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 21 cm
399,00 złTojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 24 cm
538,00 złSaya Handmade - Yanagiba 210 mm Tojiro
149,00 zł169,00 zł