• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Santoku P 165mm Powiększ

Tojiro Shirogami Santoku P 165mm

F-701A

259,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Santoku
  • Długość ostrza: 165mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Nóż kuchenny Tojiro Shirogami Santoku P z ostrzem długości 165 mm można określić jako japoński odpowiednik noża szefa kuchni. Jako nóż wielofunkcyjny nadaje się on do wykonywania znakomitej części prac kuchennych. Nóż Santoku zyskuje coraz większą popularność pośród kucharzy z Europy. Dzięki temu, że ma szersze ostrze i zarazem mniejszy rozmiar, jest nożem bardzo wygodnym i poręcznym.

Tradycyjny styl japoński, który charakteryzuje noże kuchenne wchodzące w skład profesjonalnej serii Tojiro Shirogami, prezentuje wysoką jakość ręcznego wykonania i wykończenia oraz imponujące parametry. Ich zaletą jest z pewnością trzywarstwowe ostrze z bardzo twardym rdzeniem ze stali węglowej Shirogami (White Steel) oraz warstwą zewnętrzną z miękkiej stali. Taka technika produkcji umożliwia uzyskanie noża o twardości ostrza na wysokim poziomie 61+/-1 HRC, zapewniającym najlepsze właściwości tnące. Rękojeść wykończona ozdobną skuwką wykonywana jest z pięknego japońskiego drewna HO. Używając noży Tojiro Shirogami należy pamiętać o odpowiedniej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne.
Rodzaje nożyNóż Santoku
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż kuchenny Tojiro Shirogami Santoku P z ostrzem długości 165 mm można określić jako japoński odpowiednik noża szefa kuchni. Jako nóż wielofunkcyjny nadaje się on do wykonywania znakomitej części prac kuchennych. Nóż Santoku zyskuje coraz większą popularność pośród kucharzy z Europy. Dzięki temu, że ma szersze ostrze i zarazem mniejszy rozmiar, jest nożem bardzo wygodnym i poręcznym.

Tradycyjny styl japoński, który charakteryzuje noże kuchenne wchodzące w skład profesjonalnej serii Tojiro Shirogami, prezentuje wysoką jakość ręcznego wykonania i wykończenia oraz imponujące parametry. Ich zaletą jest z pewnością trzywarstwowe ostrze z bardzo twardym rdzeniem ze stali węglowej Shirogami (White Steel) oraz warstwą zewnętrzną z miękkiej stali. Taka technika produkcji umożliwia uzyskanie noża o twardości ostrza na wysokim poziomie 61+/-1 HRC, zapewniającym najlepsze właściwości tnące. Rękojeść wykończona ozdobną skuwką wykonywana jest z pięknego japońskiego drewna HO. Używając noży Tojiro Shirogami należy pamiętać o odpowiedniej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Santoku P 165mm

Tojiro Shirogami Santoku P 165mm

  • Typ: Santoku
  • Długość ostrza: 165mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

15 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.