- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowa Wysyłka
0,00 zł Razem
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość
Razem

Tojiro Shirogami Nakiri P 165mm
F-702A
- Typ: Nakiri
- Długość ostrza: 165mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 61+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronne
Typowo japoński nóż kuchenny Tojiro Shirogami Nakiri P 165 mm z wyglądu kojarzy się z małym tasakiem, jednak tym, co go od niego odróżnia, jest bardzo cienkie ostrze. To dzięki niemu Tojiro Shirogami Nakiri P uznawany jest za idealny nóż do krojenia warzyw, jak i siekania.
Seria wyjątkowych noży kuchennych Tojiro Shirogami przeznaczona jest do profesjonalnego użytku. Te tradycyjne, dwustronnie ostrzone noże w japońskim stylu doskonale sprawdzają się w kuchni, podczas siekania i szatkowania warzyw. W specjalnym procesie rdzeń ostrza powstaje z niezwykle twardej stali węglowej Shirogami (inaczej zwanej White Steel), a jego zewnętrzna warstwa – ze stali miękkiej. Dzięki temu noże te wyróżniają się też wysokim stopniem twardości (aż 61 +/- 1 HRC). To zapewnia idealne właściwości tnące, które cechują ręcznie wykonywane i wykańczane noże Tojiro Shirogami. Dodatkowo mają one atrakcyjną rękojeść z japońskiego drzewa HO, którą wieńczy ozdobna skuwka. Noże Tojiro Shirogami wymagają dobranej pielęgnacji, gdyż nie są to noże nierdzewne.
Rodzaje noży | Nóż Nakiri |
Materiał ostrza | Stal węglowa |
Typowo japoński nóż kuchenny Tojiro Shirogami Nakiri P 165 mm z wyglądu kojarzy się z małym tasakiem, jednak tym, co go od niego odróżnia, jest bardzo cienkie ostrze. To dzięki niemu Tojiro Shirogami Nakiri P uznawany jest za idealny nóż do krojenia warzyw, jak i siekania.
Seria wyjątkowych noży kuchennych Tojiro Shirogami przeznaczona jest do profesjonalnego użytku. Te tradycyjne, dwustronnie ostrzone noże w japońskim stylu doskonale sprawdzają się w kuchni, podczas siekania i szatkowania warzyw. W specjalnym procesie rdzeń ostrza powstaje z niezwykle twardej stali węglowej Shirogami (inaczej zwanej White Steel), a jego zewnętrzna warstwa – ze stali miękkiej. Dzięki temu noże te wyróżniają się też wysokim stopniem twardości (aż 61 +/- 1 HRC). To zapewnia idealne właściwości tnące, które cechują ręcznie wykonywane i wykańczane noże Tojiro Shirogami. Dodatkowo mają one atrakcyjną rękojeść z japońskiego drzewa HO, którą wieńczy ozdobna skuwka. Noże Tojiro Shirogami wymagają dobranej pielęgnacji, gdyż nie są to noże nierdzewne.
No customer comments for the moment.
15 inne produkty w tej kategorii:
Tojiro Shirogami Yanagiba 270mm
499,00 złTojiro Shirogami Deba 180mm
459,00 złTojiro Shirogami Yanagiba 210mm
329,00 zł349,00 złTojiro Shirogami Yanagiba 240mm
439,00 złTojiro Shirogami Santoku P 165mm
259,00 złTojiro Shirogami Usuba 180mm
499,00 złTojiro Shirogami Usuba 210mm
1 049,00 złTojiro Shirogami Unagisaki Eel (Tokyo...
899,00 złTojiro Shirogami Nóż uniwersalny 12 cm
248,00 złTojiro Shirogami Nóż uniwersalny 15 cm
268,00 złTojiro Shirogami Nóż szefa kuchni 18cm
349,00 złTojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 21 cm
399,00 złTojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 24 cm
538,00 złSaya Handmade - Yanagiba 210 mm Tojiro
149,00 zł169,00 zł