• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Nakiri P 165mm Powiększ

Tojiro Shirogami Nakiri P 165mm

F-702A

229,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nakiri
  • Długość ostrza: 165mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Typowo japoński nóż kuchenny Tojiro Shirogami Nakiri P 165 mm z wyglądu kojarzy się z małym tasakiem, jednak tym, co go od niego odróżnia, jest bardzo cienkie ostrze. To dzięki niemu Tojiro Shirogami Nakiri P uznawany jest za idealny nóż do krojenia warzyw, jak i siekania.

Seria wyjątkowych noży kuchennych Tojiro Shirogami przeznaczona jest do profesjonalnego użytku. Te tradycyjne, dwustronnie ostrzone noże w japońskim stylu doskonale sprawdzają się w kuchni, podczas siekania i szatkowania warzyw. W specjalnym procesie rdzeń ostrza powstaje z niezwykle twardej stali węglowej Shirogami (inaczej zwanej White Steel), a jego zewnętrzna warstwa – ze stali miękkiej. Dzięki temu noże te  wyróżniają się też wysokim stopniem twardości (aż 61 +/- 1 HRC). To zapewnia idealne właściwości tnące, które cechują ręcznie wykonywane i wykańczane noże Tojiro Shirogami. Dodatkowo mają one atrakcyjną rękojeść z japońskiego drzewa HO, którą wieńczy ozdobna skuwka. Noże Tojiro Shirogami wymagają dobranej pielęgnacji, gdyż nie są to noże nierdzewne.
Rodzaje nożyNóż Nakiri
Materiał ostrzaStal węglowa

Typowo japoński nóż kuchenny Tojiro Shirogami Nakiri P 165 mm z wyglądu kojarzy się z małym tasakiem, jednak tym, co go od niego odróżnia, jest bardzo cienkie ostrze. To dzięki niemu Tojiro Shirogami Nakiri P uznawany jest za idealny nóż do krojenia warzyw, jak i siekania.

Seria wyjątkowych noży kuchennych Tojiro Shirogami przeznaczona jest do profesjonalnego użytku. Te tradycyjne, dwustronnie ostrzone noże w japońskim stylu doskonale sprawdzają się w kuchni, podczas siekania i szatkowania warzyw. W specjalnym procesie rdzeń ostrza powstaje z niezwykle twardej stali węglowej Shirogami (inaczej zwanej White Steel), a jego zewnętrzna warstwa – ze stali miękkiej. Dzięki temu noże te  wyróżniają się też wysokim stopniem twardości (aż 61 +/- 1 HRC). To zapewnia idealne właściwości tnące, które cechują ręcznie wykonywane i wykańczane noże Tojiro Shirogami. Dodatkowo mają one atrakcyjną rękojeść z japońskiego drzewa HO, którą wieńczy ozdobna skuwka. Noże Tojiro Shirogami wymagają dobranej pielęgnacji, gdyż nie są to noże nierdzewne.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Nakiri P 165mm

Tojiro Shirogami Nakiri P 165mm

  • Typ: Nakiri
  • Długość ostrza: 165mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

18 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.