• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Usuba 180mm Powiększ

Tojiro Shirogami Usuba 180mm

F-919

499,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż ostrzony jednostronnie – Tojiro Shirogami Usuba 180 mm – będący odpowiednikiem zachodniego noża Nakiri, wyglądem przypomina małych rozmiarów tasak. W przeciwieństwie do tasaka posiada on jednak znacznie cieńsze ostrze zapewniające mu doskonałe właściwości podczas siekania i krojenia warzyw.

Noże w japońskim i czerpiącym z tradycji stylu, które obejmuje profesjonalna seria Tojiro Shirogami, są jednostronnie ostrzone, przez co świetnie nadają się do przyrządzania potraw kuchni japońskiej. Podczas ręcznego procesu wykuwania oraz wykańczania tych noży stosuje się szczególną technikę, dzięki której trzywarstwowe ostrze wykazuje doskonałe właściwości tnące. Rdzeń ostrza noży z serii Tojiro Shirogami tworzony jest z węglowej stali Shirogami – White Steel – o dużym stopniu twardości. Dzięki temu, sam rdzeń jest bardzo wytrzymały, a ostrze uzyskuje imponujące parametry: 61 +/- 1 HRC w skali twardości. Zewnętrzna warstwa powstaje natomiast z miękkiej stali. Noże Tojiro Shirogami posiadają rękojeść, którą wytwarza się z japońskiego drewna HO. Specjalne wykończenie estetyczną skuwką podkreśla unikatowy styl noży. Nie są one nierdzewne, dlatego podczas używania należy przestrzegać zasad pielęgnacji.
Rodzaje nożyNóż Usuba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż ostrzony jednostronnie – Tojiro Shirogami Usuba 180 mm – będący odpowiednikiem zachodniego noża Nakiri, wyglądem przypomina małych rozmiarów tasak. W przeciwieństwie do tasaka posiada on jednak znacznie cieńsze ostrze zapewniające mu doskonałe właściwości podczas siekania i krojenia warzyw.

Noże w japońskim i czerpiącym z tradycji stylu, które obejmuje profesjonalna seria Tojiro Shirogami, są jednostronnie ostrzone, przez co świetnie nadają się do przyrządzania potraw kuchni japońskiej. Podczas ręcznego procesu wykuwania oraz wykańczania tych noży stosuje się szczególną technikę, dzięki której trzywarstwowe ostrze wykazuje doskonałe właściwości tnące. Rdzeń ostrza noży z serii Tojiro Shirogami tworzony jest z węglowej stali Shirogami – White Steel – o dużym stopniu twardości. Dzięki temu, sam rdzeń jest bardzo wytrzymały, a ostrze uzyskuje imponujące parametry: 61 +/- 1 HRC w skali twardości. Zewnętrzna warstwa powstaje natomiast z miękkiej stali. Noże Tojiro Shirogami posiadają rękojeść, którą wytwarza się z japońskiego drewna HO. Specjalne wykończenie estetyczną skuwką podkreśla unikatowy styl noży. Nie są one nierdzewne, dlatego podczas używania należy przestrzegać zasad pielęgnacji.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Usuba 180mm

Tojiro Shirogami Usuba 180mm

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

15 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.