• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Usuba 180mm Powiększ

Tojiro Shirogami Usuba 180mm

F-919

459,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż ostrzony jednostronnie – Tojiro Shirogami Usuba 180 mm – będący odpowiednikiem zachodniego noża Nakiri, wyglądem przypomina małych rozmiarów tasak. W przeciwieństwie do tasaka posiada on jednak znacznie cieńsze ostrze zapewniające mu doskonałe właściwości podczas siekania i krojenia warzyw.

Noże w japońskim i czerpiącym z tradycji stylu, które obejmuje profesjonalna seria Tojiro Shirogami, są jednostronnie ostrzone, przez co świetnie nadają się do przyrządzania potraw kuchni japońskiej. Podczas ręcznego procesu wykuwania oraz wykańczania tych noży stosuje się szczególną technikę, dzięki której trzywarstwowe ostrze wykazuje doskonałe właściwości tnące. Rdzeń ostrza noży z serii Tojiro Shirogami tworzony jest z węglowej stali Shirogami – White Steel – o dużym stopniu twardości. Dzięki temu, sam rdzeń jest bardzo wytrzymały, a ostrze uzyskuje imponujące parametry: 61 +/- 1 HRC w skali twardości. Zewnętrzna warstwa powstaje natomiast z miękkiej stali. Noże Tojiro Shirogami posiadają rękojeść, którą wytwarza się z japońskiego drewna HO. Specjalne wykończenie estetyczną skuwką podkreśla unikatowy styl noży. Nie są one nierdzewne, dlatego podczas używania należy przestrzegać zasad pielęgnacji.
Rodzaje nożyNóż Usuba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż ostrzony jednostronnie – Tojiro Shirogami Usuba 180 mm – będący odpowiednikiem zachodniego noża Nakiri, wyglądem przypomina małych rozmiarów tasak. W przeciwieństwie do tasaka posiada on jednak znacznie cieńsze ostrze zapewniające mu doskonałe właściwości podczas siekania i krojenia warzyw.

Noże w japońskim i czerpiącym z tradycji stylu, które obejmuje profesjonalna seria Tojiro Shirogami, są jednostronnie ostrzone, przez co świetnie nadają się do przyrządzania potraw kuchni japońskiej. Podczas ręcznego procesu wykuwania oraz wykańczania tych noży stosuje się szczególną technikę, dzięki której trzywarstwowe ostrze wykazuje doskonałe właściwości tnące. Rdzeń ostrza noży z serii Tojiro Shirogami tworzony jest z węglowej stali Shirogami – White Steel – o dużym stopniu twardości. Dzięki temu, sam rdzeń jest bardzo wytrzymały, a ostrze uzyskuje imponujące parametry: 61 +/- 1 HRC w skali twardości. Zewnętrzna warstwa powstaje natomiast z miękkiej stali. Noże Tojiro Shirogami posiadają rękojeść, którą wytwarza się z japońskiego drewna HO. Specjalne wykończenie estetyczną skuwką podkreśla unikatowy styl noży. Nie są one nierdzewne, dlatego podczas używania należy przestrzegać zasad pielęgnacji.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Usuba 180mm

Tojiro Shirogami Usuba 180mm

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.