• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Usuba 210mm Powiększ

Tojiro Shirogami Usuba 210mm

F-935

749,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Usuba jest to nóż ostrzony jednostronnie, odpowiednik zachodniego Nakiri który z wyglądu przypomina mały tasak, jednakże w przeciwieństwie do tasaka posiada cieńsze ostrze które sprawia, że jest to idealny nóż do siekania i krojenia warzyw.

Tojiro Shirogami to seria profesjonalnych noży w tradycyjnym japońskim stylu, ostrzonych jednostronnie, idealnie sprawdzających się podczas przygotowywania sushi i sahimi. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z bardzo twardej węglowej stali Shirogami (White Steel) a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące. Wszystkie noże są ręcznie kute i wykańczane. Rękojeść została wykonana z japońskiego drewna HO i wykończona piękną skuwką. Noże Tojiro Shirogami nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji.
Rodzaje nożyNóż Usuba
Materiał ostrzaStal węglowa

Usuba jest to nóż ostrzony jednostronnie, odpowiednik zachodniego Nakiri który z wyglądu przypomina mały tasak, jednakże w przeciwieństwie do tasaka posiada cieńsze ostrze które sprawia, że jest to idealny nóż do siekania i krojenia warzyw.

Tojiro Shirogami to seria profesjonalnych noży w tradycyjnym japońskim stylu, ostrzonych jednostronnie, idealnie sprawdzających się podczas przygotowywania sushi i sahimi. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z bardzo twardej węglowej stali Shirogami (White Steel) a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące. Wszystkie noże są ręcznie kute i wykańczane. Rękojeść została wykonana z japońskiego drewna HO i wykończona piękną skuwką. Noże Tojiro Shirogami nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Usuba 210mm

Tojiro Shirogami Usuba 210mm

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.