• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Usuba 210mm Powiększ

Tojiro Shirogami Usuba 210mm

F-935

749,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Usuba 210 mm z serii Tojiro Shirogami jest nożem ostrzonym jednostronnie, określanym mianem odpowiednika zachodniego Nakiri. Wyglądem może on kojarzyć się z tasakiem. Dzięki niemu doskonale sprawdza się w kuchni na co dzień, służąc do siekania oraz krojenia warzyw.

Serię noży kuchennych Tojiro Shirogami cechuje profesjonalne przeznaczenie oraz japoński, oparty na tradycji styl. Są one jednostronnie ostrzone, a stosuje się je przede wszystkim do sprawnego przyrządzania sushi i sashimi. Wyjątkowe ostrze noży Tojiro Shirogami jest trzywarstwowe, a jego twardość dochodzi do 61 +/- 1 HRC. Rdzeń w ostrzu powstaje z mocnej i twardej stali węglowej (o nazwie Shirogami – in. White Steel), a jego warstwę zewnętrzną wytwarza się z miękkiej stali. Tak powstały nóż, dzięki swojemu wybitnie twardemu rdzeniowi, spełnia nawet największe wymagania podczas pracy w kuchni, wykazując doskonałe właściwości tnące. Ręczna produkcja, tj. wykucie oraz wykończenie noży Tojiro Shirogami, stanowi ich ogromny atut. Wszystkie mają elegancką rękojeść z japońskiego drewna HO z pięknym wykończeniem estetyczną skuwką. Z racji tego, że nie są to noże nierdzewne, trzeba pamiętać o ich odpowiedniej i regularnie stosowanej pielęgnacji.
Rodzaje nożyNóż Usuba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż Usuba 210 mm z serii Tojiro Shirogami jest nożem ostrzonym jednostronnie, określanym mianem odpowiednika zachodniego Nakiri. Wyglądem może on kojarzyć się z tasakiem. Dzięki niemu doskonale sprawdza się w kuchni na co dzień, służąc do siekania oraz krojenia warzyw.

Serię noży kuchennych Tojiro Shirogami cechuje profesjonalne przeznaczenie oraz japoński, oparty na tradycji styl. Są one jednostronnie ostrzone, a stosuje się je przede wszystkim do sprawnego przyrządzania sushi i sashimi. Wyjątkowe ostrze noży Tojiro Shirogami jest trzywarstwowe, a jego twardość dochodzi do 61 +/- 1 HRC. Rdzeń w ostrzu powstaje z mocnej i twardej stali węglowej (o nazwie Shirogami – in. White Steel), a jego warstwę zewnętrzną wytwarza się z miękkiej stali. Tak powstały nóż, dzięki swojemu wybitnie twardemu rdzeniowi, spełnia nawet największe wymagania podczas pracy w kuchni, wykazując doskonałe właściwości tnące. Ręczna produkcja, tj. wykucie oraz wykończenie noży Tojiro Shirogami, stanowi ich ogromny atut. Wszystkie mają elegancką rękojeść z japońskiego drewna HO z pięknym wykończeniem estetyczną skuwką. Z racji tego, że nie są to noże nierdzewne, trzeba pamiętać o ich odpowiedniej i regularnie stosowanej pielęgnacji.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Usuba 210mm

Tojiro Shirogami Usuba 210mm

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.