• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Usuba 210mm Powiększ

Tojiro Shirogami Usuba 210mm

F-935

749,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Usuba 210 mm z serii Tojiro Shirogami jest nożem ostrzonym jednostronnie, określanym mianem odpowiednika zachodniego Nakiri. Wyglądem może on kojarzyć się z tasakiem. Dzięki niemu doskonale sprawdza się w kuchni na co dzień, służąc do siekania oraz krojenia warzyw.

Serię noży kuchennych Tojiro Shirogami cechuje profesjonalne przeznaczenie oraz japoński, oparty na tradycji styl. Są one jednostronnie ostrzone, a stosuje się je przede wszystkim do sprawnego przyrządzania sushi i sashimi. Wyjątkowe ostrze noży Tojiro Shirogami jest trzywarstwowe, a jego twardość dochodzi do 61 +/- 1 HRC. Rdzeń w ostrzu powstaje z mocnej i twardej stali węglowej (o nazwie Shirogami – in. White Steel), a jego warstwę zewnętrzną wytwarza się z miękkiej stali. Tak powstały nóż, dzięki swojemu wybitnie twardemu rdzeniowi, spełnia nawet największe wymagania podczas pracy w kuchni, wykazując doskonałe właściwości tnące. Ręczna produkcja, tj. wykucie oraz wykończenie noży Tojiro Shirogami, stanowi ich ogromny atut. Wszystkie mają elegancką rękojeść z japońskiego drewna HO z pięknym wykończeniem estetyczną skuwką. Z racji tego, że nie są to noże nierdzewne, trzeba pamiętać o ich odpowiedniej i regularnie stosowanej pielęgnacji.
Rodzaje nożyNóż Usuba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż Usuba 210 mm z serii Tojiro Shirogami jest nożem ostrzonym jednostronnie, określanym mianem odpowiednika zachodniego Nakiri. Wyglądem może on kojarzyć się z tasakiem. Dzięki niemu doskonale sprawdza się w kuchni na co dzień, służąc do siekania oraz krojenia warzyw.

Serię noży kuchennych Tojiro Shirogami cechuje profesjonalne przeznaczenie oraz japoński, oparty na tradycji styl. Są one jednostronnie ostrzone, a stosuje się je przede wszystkim do sprawnego przyrządzania sushi i sashimi. Wyjątkowe ostrze noży Tojiro Shirogami jest trzywarstwowe, a jego twardość dochodzi do 61 +/- 1 HRC. Rdzeń w ostrzu powstaje z mocnej i twardej stali węglowej (o nazwie Shirogami – in. White Steel), a jego warstwę zewnętrzną wytwarza się z miękkiej stali. Tak powstały nóż, dzięki swojemu wybitnie twardemu rdzeniowi, spełnia nawet największe wymagania podczas pracy w kuchni, wykazując doskonałe właściwości tnące. Ręczna produkcja, tj. wykucie oraz wykończenie noży Tojiro Shirogami, stanowi ich ogromny atut. Wszystkie mają elegancką rękojeść z japońskiego drewna HO z pięknym wykończeniem estetyczną skuwką. Z racji tego, że nie są to noże nierdzewne, trzeba pamiętać o ich odpowiedniej i regularnie stosowanej pielęgnacji.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Usuba 210mm

Tojiro Shirogami Usuba 210mm

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

21 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.