• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Tako-Sashimi 240mm Powiększ

Tojiro Shirogami Tako-Sashimi 240mm

F-912

399,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Tojiro Shirogami Tako-Sashimi o ostrzu długim na 240 mm to nóż, który znajduje się w podstawowym wyposażeniu mistrzów sushi. Dzięki długiemu oraz wąskiemu ostrzu, które jest ostrzone jednostronnie, doskonale sprawdza się do takich prac jak precyzyjne krojenie czy plastrowanie. Nóż ten znajduje zastosowanie w głównej mierze podczas przyrządzania sashimi oraz sushi. Miejscem jego pochodzenia jest rejon Tokio.

Tojiro Shirogami stanowi profesjonalną serię noży kuchennych w japońskim, tradycyjnym stylu. Mają one ostrzone jednostronnie, wytrzymałe ostrza, które umożliwiają sprawną pracę przy przygotowywaniu sashimi i sushi. Stosowana technika wytwarzania skutkuje otrzymaniem doskonałej jakości noża z ostrzem o twardości 61 +/- 1 HRC. Jego rdzeń powstaje z mocnej węglowej stali Shirogami (White Steel), natomiast zewnętrzna warstwa z miękkiej stali (ostrze jest trzywarstwowe). Znakomite właściwości tnące zapewnia imponująco twardy rdzeń, a dodatkową zaletą noży z serii Tojiro Shirogami jest fakt, że są one ręcznie produkowane – wykuwane, a następnie wykańczane. Piękną rękojeść wytwarza się z drewna japońskiego (HO) i wieńczy ozdobną skuwką. Noże Tojiro Shirogami nie są nożami nierdzewnymi, a więc wymagają właściwej pielęgnacji.
Rodzaje nożyNóż Tako-Sashimi
Materiał ostrzaStal węglowa

Tojiro Shirogami Tako-Sashimi o ostrzu długim na 240 mm to nóż, który znajduje się w podstawowym wyposażeniu mistrzów sushi. Dzięki długiemu oraz wąskiemu ostrzu, które jest ostrzone jednostronnie, doskonale sprawdza się do takich prac jak precyzyjne krojenie czy plastrowanie. Nóż ten znajduje zastosowanie w głównej mierze podczas przyrządzania sashimi oraz sushi. Miejscem jego pochodzenia jest rejon Tokio.

Tojiro Shirogami stanowi profesjonalną serię noży kuchennych w japońskim, tradycyjnym stylu. Mają one ostrzone jednostronnie, wytrzymałe ostrza, które umożliwiają sprawną pracę przy przygotowywaniu sashimi i sushi. Stosowana technika wytwarzania skutkuje otrzymaniem doskonałej jakości noża z ostrzem o twardości 61 +/- 1 HRC. Jego rdzeń powstaje z mocnej węglowej stali Shirogami (White Steel), natomiast zewnętrzna warstwa z miękkiej stali (ostrze jest trzywarstwowe). Znakomite właściwości tnące zapewnia imponująco twardy rdzeń, a dodatkową zaletą noży z serii Tojiro Shirogami jest fakt, że są one ręcznie produkowane – wykuwane, a następnie wykańczane. Piękną rękojeść wytwarza się z drewna japońskiego (HO) i wieńczy ozdobną skuwką. Noże Tojiro Shirogami nie są nożami nierdzewnymi, a więc wymagają właściwej pielęgnacji.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Tako-Sashimi 240mm

Tojiro Shirogami Tako-Sashimi 240mm

  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Napisz opinię

21 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.