• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Tako-Sashimi 240mm Powiększ

Tojiro Shirogami Tako-Sashimi 240mm

F-912

399,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Tako-Sashimi jest to podstawowy nóż sushi masterów. Długie, wąskie ostrze jest tradycyjnie ostrzone jednostronnie i jest idealne do krojenia oraz plastrowania. Tako-Sashimi jest wykorzystywana głównie do przygotowania sushi i sashimi. Ten typ noża wywodzi się z rejonu Tokio.

Tojiro Shirogami to seria profesjonalnych noży w tradycyjnym japońskim stylu, ostrzonych jednostronnie, idealnie sprawdzających się podczas przygotowywania sushi i sahimi. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z bardzo twardej węglowej stali Shirogami (White Steel) a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące. Wszystkie noże są ręcznie kute i wykańczane. Rękojeść została wykonana z japońskiego drewna HO i wykończona piękną skuwką. Noże Tojiro Shirogami nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji.
Rodzaje nożyNóż Tako-Sashimi
Materiał ostrzaStal węglowa

Tako-Sashimi jest to podstawowy nóż sushi masterów. Długie, wąskie ostrze jest tradycyjnie ostrzone jednostronnie i jest idealne do krojenia oraz plastrowania. Tako-Sashimi jest wykorzystywana głównie do przygotowania sushi i sashimi. Ten typ noża wywodzi się z rejonu Tokio.

Tojiro Shirogami to seria profesjonalnych noży w tradycyjnym japońskim stylu, ostrzonych jednostronnie, idealnie sprawdzających się podczas przygotowywania sushi i sahimi. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z bardzo twardej węglowej stali Shirogami (White Steel) a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące. Wszystkie noże są ręcznie kute i wykańczane. Rękojeść została wykonana z japońskiego drewna HO i wykończona piękną skuwką. Noże Tojiro Shirogami nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Tako-Sashimi 240mm

Tojiro Shirogami Tako-Sashimi 240mm

  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.