• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Tako-Sashimi 270mm Powiększ

Tojiro Shirogami Tako-Sashimi 270mm

F-913

479,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Nóż Tojiro Shirogami Tako-Sashimi z ostrzonym jednostronnie ostrzem o długości 270 mm jest podstawowym narzędziem wśród noży zawodowych sushi masterów. Nadaje się do krojenia oraz do siekania, a jego wąskie i długie ostrze znacznie ułatwia pracę na co dzień. Używając noża Tako-Sashimi z łatwością poradzimy sobie z przygotowaniem sashimi oraz sushi. Nóż tego typu pochodzi z rejonu Tokio.

W serii Tojiro Shirogami znajdują się profesjonalne noże w japońskim stylu. Ostrzy się je jednostronnie, więc świetnie nadają się do prac związanych z przyrządzaniem sashimi czy sushi. Rdzeń trzywarstwowego ostrza wykonywany jest ze stali węglowej Shirogami (in. White Steel), która wykazuje wysoki stopień twardości. Zewnętrzna warstwa ostrza wytwarzana jest ze stali miękkiej, a dzięki nieodpowiedniemu hartowaniu każdy nóż Tojiro Shirogami charakteryzuje się twardością ostrza rzędu 61 +/- 1 HRC i zarazem doskonałymi właściwościami tnącymi. Wykończona ozdobną skuwką rękojeść powstała z drewna japońskiego – HO. Wszystkie noże wchodzące w skład serii Tojiro Shirogami są ręcznie wykuwane (a także wykańczane). Ponieważ nie są nierdzewne, wymagana jest ich właściwa pielęgnacja.
Rodzaje nożyNóż Tako-Sashimi
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż Tojiro Shirogami Tako-Sashimi z ostrzonym jednostronnie ostrzem o długości 270 mm jest podstawowym narzędziem wśród noży zawodowych sushi masterów. Nadaje się do krojenia oraz do siekania, a jego wąskie i długie ostrze znacznie ułatwia pracę na co dzień. Używając noża Tako-Sashimi z łatwością poradzimy sobie z przygotowaniem sashimi oraz sushi. Nóż tego typu pochodzi z rejonu Tokio.

W serii Tojiro Shirogami znajdują się profesjonalne noże w japońskim stylu. Ostrzy się je jednostronnie, więc świetnie nadają się do prac związanych z przyrządzaniem sashimi czy sushi. Rdzeń trzywarstwowego ostrza wykonywany jest ze stali węglowej Shirogami (in. White Steel), która wykazuje wysoki stopień twardości. Zewnętrzna warstwa ostrza wytwarzana jest ze stali miękkiej, a dzięki nieodpowiedniemu hartowaniu każdy nóż Tojiro Shirogami charakteryzuje się twardością ostrza rzędu 61 +/- 1 HRC i zarazem doskonałymi właściwościami tnącymi. Wykończona ozdobną skuwką rękojeść powstała z drewna japońskiego – HO. Wszystkie noże wchodzące w skład serii Tojiro Shirogami są ręcznie wykuwane (a także wykańczane). Ponieważ nie są nierdzewne, wymagana jest ich właściwa pielęgnacja.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Tako-Sashimi 270mm

Tojiro Shirogami Tako-Sashimi 270mm

  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Napisz opinię

21 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.