• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Tako-Sashimi 270mm Powiększ

Tojiro Shirogami Tako-Sashimi 270mm

F-913

479,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Nóż Tojiro Shirogami Tako-Sashimi z ostrzonym jednostronnie ostrzem o długości 270 mm jest podstawowym narzędziem wśród noży zawodowych sushi masterów. Nadaje się do krojenia oraz do siekania, a jego wąskie i długie ostrze znacznie ułatwia pracę na co dzień. Używając noża Tako-Sashimi z łatwością poradzimy sobie z przygotowaniem sashimi oraz sushi. Nóż tego typu pochodzi z rejonu Tokio.

W serii Tojiro Shirogami znajdują się profesjonalne noże w japońskim stylu. Ostrzy się je jednostronnie, więc świetnie nadają się do prac związanych z przyrządzaniem sashimi czy sushi. Rdzeń trzywarstwowego ostrza wykonywany jest ze stali węglowej Shirogami (in. White Steel), która wykazuje wysoki stopień twardości. Zewnętrzna warstwa ostrza wytwarzana jest ze stali miękkiej, a dzięki nieodpowiedniemu hartowaniu każdy nóż Tojiro Shirogami charakteryzuje się twardością ostrza rzędu 61 +/- 1 HRC i zarazem doskonałymi właściwościami tnącymi. Wykończona ozdobną skuwką rękojeść powstała z drewna japońskiego – HO. Wszystkie noże wchodzące w skład serii Tojiro Shirogami są ręcznie wykuwane (a także wykańczane). Ponieważ nie są nierdzewne, wymagana jest ich właściwa pielęgnacja.
Rodzaje nożyNóż Tako-Sashimi
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż Tojiro Shirogami Tako-Sashimi z ostrzonym jednostronnie ostrzem o długości 270 mm jest podstawowym narzędziem wśród noży zawodowych sushi masterów. Nadaje się do krojenia oraz do siekania, a jego wąskie i długie ostrze znacznie ułatwia pracę na co dzień. Używając noża Tako-Sashimi z łatwością poradzimy sobie z przygotowaniem sashimi oraz sushi. Nóż tego typu pochodzi z rejonu Tokio.

W serii Tojiro Shirogami znajdują się profesjonalne noże w japońskim stylu. Ostrzy się je jednostronnie, więc świetnie nadają się do prac związanych z przyrządzaniem sashimi czy sushi. Rdzeń trzywarstwowego ostrza wykonywany jest ze stali węglowej Shirogami (in. White Steel), która wykazuje wysoki stopień twardości. Zewnętrzna warstwa ostrza wytwarzana jest ze stali miękkiej, a dzięki nieodpowiedniemu hartowaniu każdy nóż Tojiro Shirogami charakteryzuje się twardością ostrza rzędu 61 +/- 1 HRC i zarazem doskonałymi właściwościami tnącymi. Wykończona ozdobną skuwką rękojeść powstała z drewna japońskiego – HO. Wszystkie noże wchodzące w skład serii Tojiro Shirogami są ręcznie wykuwane (a także wykańczane). Ponieważ nie są nierdzewne, wymagana jest ich właściwa pielęgnacja.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Tako-Sashimi 270mm

Tojiro Shirogami Tako-Sashimi 270mm

  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Napisz opinię

21 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.