• +48 794 113 882

Tojiro Shirogami Unagisaki Eel (Tokyo style) 18 cm

F-916

899,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Unagisaki Eel
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Tojiro Shirogami Unagisaki Eel 180 mm przeznaczony jest do filetowania węgorza. Oprócz stylu Edo (Tokio), można wymienić także inne lokalne style. Różnice pomiędzy nimi są znaczne i zależą od danego miasta w Japonii (np. Nagoya, Osaka, Kyoto).

Do serii Tojiro Shirogami zaliczają się profesjonalne noże w japońskim stylu, który opiera się na tradycji. Są one jednostronnie ostrzone i mają świetne parametry, które pozwalają na sprawną oraz wygodną pracę w czasie przygotowywania dań kuchni japońskiej. Specjalnie wytwarzane trzywarstwowe ostrze składa się z zewnętrznej warstwy wykonywanej z miękkiej stali i bardzo twardego rdzenia. Jest on wytwarzany z mocnej węglowej stali Shirogami – tj. White Steel, dzięki czemu zapewnia tak znakomite właściwości tnące. Twardość ostrza dochodzi do 61 +/- 1 HRC. Ręczna produkcja, polegająca na wykuwaniu oraz wykańczaniu noży Tojiro Shirogami, podnosi ich wartość i prestiż. Rękojeść noży jest stworzona z drewna HO (jest to japońskie drewno), a ozdobiono ją wyjątkowo estetyczną skuwką. Ponieważ noże, które wchodzą w skład serii Tojiro Shirogami, nie są nierdzewne, trzeba pamiętać o ich regularnej, właściwie dopasowanej pielęgnacji.
Rodzaje nożyNóż Unagisaki
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż Tojiro Shirogami Unagisaki Eel 180 mm przeznaczony jest do filetowania węgorza. Oprócz stylu Edo (Tokio), można wymienić także inne lokalne style. Różnice pomiędzy nimi są znaczne i zależą od danego miasta w Japonii (np. Nagoya, Osaka, Kyoto).

Do serii Tojiro Shirogami zaliczają się profesjonalne noże w japońskim stylu, który opiera się na tradycji. Są one jednostronnie ostrzone i mają świetne parametry, które pozwalają na sprawną oraz wygodną pracę w czasie przygotowywania dań kuchni japońskiej. Specjalnie wytwarzane trzywarstwowe ostrze składa się z zewnętrznej warstwy wykonywanej z miękkiej stali i bardzo twardego rdzenia. Jest on wytwarzany z mocnej węglowej stali Shirogami – tj. White Steel, dzięki czemu zapewnia tak znakomite właściwości tnące. Twardość ostrza dochodzi do 61 +/- 1 HRC. Ręczna produkcja, polegająca na wykuwaniu oraz wykańczaniu noży Tojiro Shirogami, podnosi ich wartość i prestiż. Rękojeść noży jest stworzona z drewna HO (jest to japońskie drewno), a ozdobiono ją wyjątkowo estetyczną skuwką. Ponieważ noże, które wchodzą w skład serii Tojiro Shirogami, nie są nierdzewne, trzeba pamiętać o ich regularnej, właściwie dopasowanej pielęgnacji.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Unagisaki Eel (Tokyo style) 18 cm

Tojiro Shirogami Unagisaki Eel (Tokyo style) 18 cm

  • Typ: Unagisaki Eel
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.