• +48 794 113 882

Tojiro Shirogami Nóż szefa kuchni 18cm

F-693

289,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Nóż Szefa Kuchni
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Tojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 180 mm kształtem nawiązuje do standardowego europejskiego noża szefa kuchni. Jest to nóż wielofunkcyjny, uniwersalny, doskonale sprawdza się zarówno przy krojeniu mięsa, jak i szatkowaniu czy filetowaniu.

Seria Tojiro Shirogami przeznaczona jest przede wszystkim do prac kuchennych podczas przygotowywania potraw kuchni japońskiej. Rdzeń trzywarstwowego ostrza wykonuje się z węglowej stali Shirogami (to bardzo twarda stal, tzw. White Steel). Zewnętrzna warstwa ostrza wytwarzana jest natomiast ze stali miękkiej, a zastosowanie odpowiedniej techniki hartowania umożliwia uzyskanie noża z ostrzem o twardości w skali 61 +/- 1 HRC, co gwarantuje najlepsze właściwości tnące. Profesjonalne noże Tojiro Shirogami są ręcznie kute oraz wykańczane. Zdobiona skuwką rękojeść powstaje z japońskiego drewna HO. Nie są to noże nierdzewne, dlatego niezbędna jest ich odpowiednia pielęgnacja.
Rodzaje nożyNóż szefa kuchni
Materiał ostrzaStal węglowa

Tojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 180 mm kształtem nawiązuje do standardowego europejskiego noża szefa kuchni. Jest to nóż wielofunkcyjny, uniwersalny, doskonale sprawdza się zarówno przy krojeniu mięsa, jak i szatkowaniu czy filetowaniu.

Seria Tojiro Shirogami przeznaczona jest przede wszystkim do prac kuchennych podczas przygotowywania potraw kuchni japońskiej. Rdzeń trzywarstwowego ostrza wykonuje się z węglowej stali Shirogami (to bardzo twarda stal, tzw. White Steel). Zewnętrzna warstwa ostrza wytwarzana jest natomiast ze stali miękkiej, a zastosowanie odpowiedniej techniki hartowania umożliwia uzyskanie noża z ostrzem o twardości w skali 61 +/- 1 HRC, co gwarantuje najlepsze właściwości tnące. Profesjonalne noże Tojiro Shirogami są ręcznie kute oraz wykańczane. Zdobiona skuwką rękojeść powstaje z japońskiego drewna HO. Nie są to noże nierdzewne, dlatego niezbędna jest ich odpowiednia pielęgnacja.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Nóż szefa kuchni 18cm

Tojiro Shirogami Nóż szefa kuchni 18cm

  • Typ: Nóż Szefa Kuchni
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.