• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 24 cm Powiększ

Tojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 24 cm

F-695

459,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Nóż Szefa Kuchni
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Tojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 240 mm jest nożem uniwersalnym, wielofunkcyjnym. Pozwala na sprawną i wygodną pracę przy filetowaniu, szatkowaniu i krojeniu mięsa. Kształtem przypomina standardowy europejski nóż szefa kuchni.

Tojiro Shirogami jest profesjonalną serią noży kuchennych w tradycyjnym stylu japońskim. Każdy z nich jest przeznaczony do wykorzystania w kuchni, podczas przyrządzania sushi, sashimi czy innych dań kuchni japońskiej. Cechą charakterystyczną noży z serii Tojiro Shirogami jest trzywarstwowe ostrze – to dzięki niemu noże te mają tak świetne właściwości tnące. Ostrze posiada rdzeń z mocnej i twardej stali węglowej (Shirogami – White Steel) i warstwę zewnętrzną tworzoną z miękkiej stali. Zastosowana technika hartowania doprowadza do wysokiego stopnia twardości ostrza, która dochodzi aż do 61 +/- 1 HRC. Seria Tojiro Shirogami zawiera noże, których kucie oraz wykończenie odbywa się w ręczny sposób. Stworzoną z japońskiego drzewa HO rękojeść zdobi dodatkowo dopasowana skuwka. Nie są to noże nierdzewne, więc zaleca się ich regularną i właściwie dobraną pielęgnację.
Rodzaje nożyNóż szefa kuchni
Materiał ostrzaStal węglowa

Tojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 240 mm jest nożem uniwersalnym, wielofunkcyjnym. Pozwala na sprawną i wygodną pracę przy filetowaniu, szatkowaniu i krojeniu mięsa. Kształtem przypomina standardowy europejski nóż szefa kuchni.

Tojiro Shirogami jest profesjonalną serią noży kuchennych w tradycyjnym stylu japońskim. Każdy z nich jest przeznaczony do wykorzystania w kuchni, podczas przyrządzania sushi, sashimi czy innych dań kuchni japońskiej. Cechą charakterystyczną noży z serii Tojiro Shirogami jest trzywarstwowe ostrze – to dzięki niemu noże te mają tak świetne właściwości tnące. Ostrze posiada rdzeń z mocnej i twardej stali węglowej (Shirogami – White Steel) i warstwę zewnętrzną tworzoną z miękkiej stali. Zastosowana technika hartowania doprowadza do wysokiego stopnia twardości ostrza, która dochodzi aż do 61 +/- 1 HRC. Seria Tojiro Shirogami zawiera noże, których kucie oraz wykończenie odbywa się w ręczny sposób. Stworzoną z japońskiego drzewa HO rękojeść zdobi dodatkowo dopasowana skuwka. Nie są to noże nierdzewne, więc zaleca się ich regularną i właściwie dobraną pielęgnację.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 24 cm

Tojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 24 cm

  • Typ: Nóż Szefa Kuchni
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.