- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowa Wysyłka
0,00 zł Razem
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość
Razem

Tojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 24 cm
F-695
- Typ: Nóż Szefa Kuchni
- Długość ostrza: 240 mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 61+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronne
Tojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 240 mm jest nożem uniwersalnym, wielofunkcyjnym. Pozwala na sprawną i wygodną pracę przy filetowaniu, szatkowaniu i krojeniu mięsa. Kształtem przypomina standardowy europejski nóż szefa kuchni.
Tojiro Shirogami jest profesjonalną serią noży kuchennych w tradycyjnym stylu japońskim. Każdy z nich jest przeznaczony do wykorzystania w kuchni, podczas przyrządzania sushi, sashimi czy innych dań kuchni japońskiej. Cechą charakterystyczną noży z serii Tojiro Shirogami jest trzywarstwowe ostrze – to dzięki niemu noże te mają tak świetne właściwości tnące. Ostrze posiada rdzeń z mocnej i twardej stali węglowej (Shirogami – White Steel) i warstwę zewnętrzną tworzoną z miękkiej stali. Zastosowana technika hartowania doprowadza do wysokiego stopnia twardości ostrza, która dochodzi aż do 61 +/- 1 HRC. Seria Tojiro Shirogami zawiera noże, których kucie oraz wykończenie odbywa się w ręczny sposób. Stworzoną z japońskiego drzewa HO rękojeść zdobi dodatkowo dopasowana skuwka. Nie są to noże nierdzewne, więc zaleca się ich regularną i właściwie dobraną pielęgnację.
Rodzaje noży | Nóż szefa kuchni |
Materiał ostrza | Stal węglowa |
Tojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 240 mm jest nożem uniwersalnym, wielofunkcyjnym. Pozwala na sprawną i wygodną pracę przy filetowaniu, szatkowaniu i krojeniu mięsa. Kształtem przypomina standardowy europejski nóż szefa kuchni.
Tojiro Shirogami jest profesjonalną serią noży kuchennych w tradycyjnym stylu japońskim. Każdy z nich jest przeznaczony do wykorzystania w kuchni, podczas przyrządzania sushi, sashimi czy innych dań kuchni japońskiej. Cechą charakterystyczną noży z serii Tojiro Shirogami jest trzywarstwowe ostrze – to dzięki niemu noże te mają tak świetne właściwości tnące. Ostrze posiada rdzeń z mocnej i twardej stali węglowej (Shirogami – White Steel) i warstwę zewnętrzną tworzoną z miękkiej stali. Zastosowana technika hartowania doprowadza do wysokiego stopnia twardości ostrza, która dochodzi aż do 61 +/- 1 HRC. Seria Tojiro Shirogami zawiera noże, których kucie oraz wykończenie odbywa się w ręczny sposób. Stworzoną z japońskiego drzewa HO rękojeść zdobi dodatkowo dopasowana skuwka. Nie są to noże nierdzewne, więc zaleca się ich regularną i właściwie dobraną pielęgnację.
No customer comments for the moment.
15 inne produkty w tej kategorii:
Tojiro Shirogami Yanagiba 270mm
499,00 złTojiro Shirogami Deba 180mm
459,00 złTojiro Shirogami Yanagiba 210mm
329,00 zł349,00 złTojiro Shirogami Yanagiba 240mm
439,00 złTojiro Shirogami Santoku P 165mm
259,00 złTojiro Shirogami Nakiri P 165mm
249,00 złTojiro Shirogami Usuba 180mm
499,00 złTojiro Shirogami Usuba 210mm
1 049,00 złTojiro Shirogami Unagisaki Eel (Tokyo...
899,00 złTojiro Shirogami Nóż uniwersalny 12 cm
248,00 złTojiro Shirogami Nóż uniwersalny 15 cm
268,00 złTojiro Shirogami Nóż szefa kuchni 18cm
349,00 złTojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 21 cm
399,00 złSaya Handmade - Yanagiba 210 mm Tojiro
149,00 zł169,00 zł