• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Nóż kuchenny Kiritsuke 24 cm Powiększ

Tojiro Shirogami Nóż kuchenny Kiritsuke 24 cm

F-689

469,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Nóż Kiritsuke
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Noże Kiritsuke są jednymi z nielicznych noży uniwersalnych w japońskim stylu, których można używać zarówno jako Usuba (to typowy nóż do warzyw), jak i Yanagiba (do sporządzania sushi lub sashimi). W symboliczny sposób reprezentują one najwyższe umiejętności posługiwania się nożem. Zgodnie z tradycją korzystają z nich wyłącznie najlepsi japońscy szefowie kuchni – również dlatego, że noże Kiritsuke są symbolem statusu.

Seria profesjonalnych noży Tojiro Shirogami obejmuje ostrzone jednostronnie i dwustronnie noże w japońskim, tradycyjnym stylu. Nadają się one do wykonywania prac przy przygotowywaniu sushi, sashimi a także dań kuchni azjatyckiej. Ich ostrze jest trzywarstwowe, a wykonywany z twardej stali węglowej o nazwie Shirogami (tj. White Steel) rdzeń zapewnia idealne właściwości tnące. Zewnętrzną warstwę ostrza tworzy się z miękkiej stali. Stosowana przez producenta technika hartowania daje w efekcie wyjątkowy nóż kuchenny o bardzo twardym ostrzu (61 +/- 1 HRC) i dużej funkcjonalności oraz wygodzie użytkowania. Noże Tojiro Shirogami są wykuwane oraz wykańczane ręcznie, a ich drewniana rękojeść (powstająca ze szczególnego japońskiego drewna HO) posiada dodatkowe zdobienie w postaci skuwki. Należy pamiętać, że seria ta nie obejmuje noży nierdzewnych, więc wymagają one odpowiednio dobranej pielęgnacji.
Rodzaje nożyNóż Kiritsuke
Materiał ostrzaStal węglowa

Noże Kiritsuke są jednymi z nielicznych noży uniwersalnych w japońskim stylu, których można używać zarówno jako Usuba (to typowy nóż do warzyw), jak i Yanagiba (do sporządzania sushi lub sashimi). W symboliczny sposób reprezentują one najwyższe umiejętności posługiwania się nożem. Zgodnie z tradycją korzystają z nich wyłącznie najlepsi japońscy szefowie kuchni – również dlatego, że noże Kiritsuke są symbolem statusu.

Seria profesjonalnych noży Tojiro Shirogami obejmuje ostrzone jednostronnie i dwustronnie noże w japońskim, tradycyjnym stylu. Nadają się one do wykonywania prac przy przygotowywaniu sushi, sashimi a także dań kuchni azjatyckiej. Ich ostrze jest trzywarstwowe, a wykonywany z twardej stali węglowej o nazwie Shirogami (tj. White Steel) rdzeń zapewnia idealne właściwości tnące. Zewnętrzną warstwę ostrza tworzy się z miękkiej stali. Stosowana przez producenta technika hartowania daje w efekcie wyjątkowy nóż kuchenny o bardzo twardym ostrzu (61 +/- 1 HRC) i dużej funkcjonalności oraz wygodzie użytkowania. Noże Tojiro Shirogami są wykuwane oraz wykańczane ręcznie, a ich drewniana rękojeść (powstająca ze szczególnego japońskiego drewna HO) posiada dodatkowe zdobienie w postaci skuwki. Należy pamiętać, że seria ta nie obejmuje noży nierdzewnych, więc wymagają one odpowiednio dobranej pielęgnacji.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Nóż kuchenny Kiritsuke 24 cm

Tojiro Shirogami Nóż kuchenny Kiritsuke 24 cm

  • Typ: Nóż Kiritsuke
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.