- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowa Wysyłka
0,00 zł Razem
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość
Razem

Tojiro Shirogami Nóż kuchenny Kiritsuke 24 cm
F-689
- Typ: Nóż Kiritsuke
- Długość ostrza: 240 mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 61+/-1
- Typ ostrzenia: jednostronne
Noże Kiritsuke są jednymi z nielicznych noży uniwersalnych w japońskim stylu, których można używać zarówno jako Usuba (to typowy nóż do warzyw), jak i Yanagiba (do sporządzania sushi lub sashimi). W symboliczny sposób reprezentują one najwyższe umiejętności posługiwania się nożem. Zgodnie z tradycją korzystają z nich wyłącznie najlepsi japońscy szefowie kuchni – również dlatego, że noże Kiritsuke są symbolem statusu.
Seria profesjonalnych noży Tojiro Shirogami obejmuje ostrzone jednostronnie i dwustronnie noże w japońskim, tradycyjnym stylu. Nadają się one do wykonywania prac przy przygotowywaniu sushi, sashimi a także dań kuchni azjatyckiej. Ich ostrze jest trzywarstwowe, a wykonywany z twardej stali węglowej o nazwie Shirogami (tj. White Steel) rdzeń zapewnia idealne właściwości tnące. Zewnętrzną warstwę ostrza tworzy się z miękkiej stali. Stosowana przez producenta technika hartowania daje w efekcie wyjątkowy nóż kuchenny o bardzo twardym ostrzu (61 +/- 1 HRC) i dużej funkcjonalności oraz wygodzie użytkowania. Noże Tojiro Shirogami są wykuwane oraz wykańczane ręcznie, a ich drewniana rękojeść (powstająca ze szczególnego japońskiego drewna HO) posiada dodatkowe zdobienie w postaci skuwki. Należy pamiętać, że seria ta nie obejmuje noży nierdzewnych, więc wymagają one odpowiednio dobranej pielęgnacji.
Rodzaje noży | Nóż Kiritsuke |
Materiał ostrza | Stal węglowa |
Noże Kiritsuke są jednymi z nielicznych noży uniwersalnych w japońskim stylu, których można używać zarówno jako Usuba (to typowy nóż do warzyw), jak i Yanagiba (do sporządzania sushi lub sashimi). W symboliczny sposób reprezentują one najwyższe umiejętności posługiwania się nożem. Zgodnie z tradycją korzystają z nich wyłącznie najlepsi japońscy szefowie kuchni – również dlatego, że noże Kiritsuke są symbolem statusu.
Seria profesjonalnych noży Tojiro Shirogami obejmuje ostrzone jednostronnie i dwustronnie noże w japońskim, tradycyjnym stylu. Nadają się one do wykonywania prac przy przygotowywaniu sushi, sashimi a także dań kuchni azjatyckiej. Ich ostrze jest trzywarstwowe, a wykonywany z twardej stali węglowej o nazwie Shirogami (tj. White Steel) rdzeń zapewnia idealne właściwości tnące. Zewnętrzną warstwę ostrza tworzy się z miękkiej stali. Stosowana przez producenta technika hartowania daje w efekcie wyjątkowy nóż kuchenny o bardzo twardym ostrzu (61 +/- 1 HRC) i dużej funkcjonalności oraz wygodzie użytkowania. Noże Tojiro Shirogami są wykuwane oraz wykańczane ręcznie, a ich drewniana rękojeść (powstająca ze szczególnego japońskiego drewna HO) posiada dodatkowe zdobienie w postaci skuwki. Należy pamiętać, że seria ta nie obejmuje noży nierdzewnych, więc wymagają one odpowiednio dobranej pielęgnacji.
No customer comments for the moment.
15 inne produkty w tej kategorii:
Tojiro Shirogami Yanagiba 270mm
499,00 złTojiro Shirogami Deba 180mm
459,00 złTojiro Shirogami Yanagiba 210mm
329,00 zł349,00 złTojiro Shirogami Yanagiba 240mm
439,00 złTojiro Shirogami Santoku P 165mm
259,00 złTojiro Shirogami Nakiri P 165mm
249,00 złTojiro Shirogami Usuba 180mm
499,00 złTojiro Shirogami Usuba 210mm
1 049,00 złTojiro Shirogami Unagisaki Eel (Tokyo...
899,00 złTojiro Shirogami Nóż uniwersalny 12 cm
248,00 złTojiro Shirogami Nóż uniwersalny 15 cm
268,00 złTojiro Shirogami Nóż szefa kuchni 18cm
349,00 złTojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 21 cm
399,00 złTojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 24 cm
538,00 złSaya Handmade - Yanagiba 210 mm Tojiro
149,00 zł169,00 zł