• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Deba 165mm Powiększ

Tojiro Shirogami Deba 165mm

F-902

429,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 165mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Tym, co różni nóż Deba 165 mm z serii Tojiro Shirogami od innych japońskich noży, jest grube oraz ciężkie ostrze, które umożliwia wykonywanie cięższych prac kuchennych. Noża Deba można używać do odcinania łbów, filetowania większych ryb, a także do oprawiania ryb.

Seria Tojiro Shirogami obejmuje wysokiej jakości profesjonalne noże kuchenne, które stworzone są w japońskim, tradycyjnym stylu. Dzięki jednostronnemu ostrzeniu nadają się do pracy przy przyrządzaniu sushi i sashimi. Ostrze noży Tojiro Shirogami składa się z 3 warstw i powstaje w wyniku specjalnego procesu wykuwania i hartowania który zapewnia wysoki stopień twardości ostrza – aż 61 +/- 1 HRC. Do wykonania rdzenia ostrza producent używa bardzo twardej stali węglowej – Shirogami, tzw. White Steel, natomiast zewnętrzna warstwa wytworzona jest z miękkiej stali.  Ogromną zaletą tych noży są ich właściwości tnące uzyskane dzięki tak twardemu rdzeniowi. Ręczne wykonanie i wykończenie stanowi o jakości noży z serii Tojiro Shirogami. Dodatkowo posiadają one piękną rękojeść z japońskiego drewna HO, zwieńczoną ozdobną skuwką. Przy codziennym stosowaniu wskazana jest odpowiednia pielęgnacja noży, ponieważ nie zaliczają się one do noży nierdzewnych.
Rodzaje nożyNóż Deba
Materiał ostrzaStal węglowa

Tym, co różni nóż Deba 165 mm z serii Tojiro Shirogami od innych japońskich noży, jest grube oraz ciężkie ostrze, które umożliwia wykonywanie cięższych prac kuchennych. Noża Deba można używać do odcinania łbów, filetowania większych ryb, a także do oprawiania ryb.

Seria Tojiro Shirogami obejmuje wysokiej jakości profesjonalne noże kuchenne, które stworzone są w japońskim, tradycyjnym stylu. Dzięki jednostronnemu ostrzeniu nadają się do pracy przy przyrządzaniu sushi i sashimi. Ostrze noży Tojiro Shirogami składa się z 3 warstw i powstaje w wyniku specjalnego procesu wykuwania i hartowania który zapewnia wysoki stopień twardości ostrza – aż 61 +/- 1 HRC. Do wykonania rdzenia ostrza producent używa bardzo twardej stali węglowej – Shirogami, tzw. White Steel, natomiast zewnętrzna warstwa wytworzona jest z miękkiej stali.  Ogromną zaletą tych noży są ich właściwości tnące uzyskane dzięki tak twardemu rdzeniowi. Ręczne wykonanie i wykończenie stanowi o jakości noży z serii Tojiro Shirogami. Dodatkowo posiadają one piękną rękojeść z japońskiego drewna HO, zwieńczoną ozdobną skuwką. Przy codziennym stosowaniu wskazana jest odpowiednia pielęgnacja noży, ponieważ nie zaliczają się one do noży nierdzewnych.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Deba 165mm

Tojiro Shirogami Deba 165mm

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 165mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

21 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.