• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Santoku 165mm Powiększ

Tojiro Shirogami Santoku 165mm

F-698

259,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Santoku
  • Długość ostrza: 165mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Japoński nóż Tojiro Shirogami Santoku o długości ostrza 165 mm odpowiada nożowi szefa kuchni. Jest to nóż wielofunkcyjny, więc świetnie sprawdza się przy wykonywaniu wielu czynności podczas pracy w kuchni. Popularność Santoku stale wzrasta, szczególnie wśród europejskich kucharzy – jego mniejszy rozmiar i szersze ostrze sprawiają, że jest wyjątkowo poręczny, a przez to bardzo wygodny.

Noże z serii Tojiro Shirogami, przeznaczonej dla profesjonalistów, reprezentują tradycyjny styl japoński. Noże te są bardzo wytrzymałe, nadają się do wykonywania większości prac kuchennych. Ich cechą charakterystyczną jest trzywarstwowe ostrze z mocnym rdzeniem (wykonywany jest on ze stali Shirogami, in. White Steel – jest to stal węglowa, bardzo twarda). Warstwę zewnętrzną ostrza wykonuje się z kolei z miękkiej stali. W wyniku tego procesu nóż Tojiro Shirogami uzyskuje twardość ostrza w granicach 61 +/- 1 HRC, dzięki czemu wykazuje znakomite właściwości tnące. Te wyjątkowe noże są ręcznie wykuwane, a także ręcznie wykańczane, a ich dodatkowym atutem jest estetyczna rękojeść z japońskiego drzewa HO, zwieńczona piękną skuwką. O noże z serii Tojiro Shirogami należy dbać we właściwy sposób, ponieważ nie są to noże nierdzewne.
Rodzaje nożyNóż Santoku
Materiał ostrzaStal węglowa

Japoński nóż Tojiro Shirogami Santoku o długości ostrza 165 mm odpowiada nożowi szefa kuchni. Jest to nóż wielofunkcyjny, więc świetnie sprawdza się przy wykonywaniu wielu czynności podczas pracy w kuchni. Popularność Santoku stale wzrasta, szczególnie wśród europejskich kucharzy – jego mniejszy rozmiar i szersze ostrze sprawiają, że jest wyjątkowo poręczny, a przez to bardzo wygodny.

Noże z serii Tojiro Shirogami, przeznaczonej dla profesjonalistów, reprezentują tradycyjny styl japoński. Noże te są bardzo wytrzymałe, nadają się do wykonywania większości prac kuchennych. Ich cechą charakterystyczną jest trzywarstwowe ostrze z mocnym rdzeniem (wykonywany jest on ze stali Shirogami, in. White Steel – jest to stal węglowa, bardzo twarda). Warstwę zewnętrzną ostrza wykonuje się z kolei z miękkiej stali. W wyniku tego procesu nóż Tojiro Shirogami uzyskuje twardość ostrza w granicach 61 +/- 1 HRC, dzięki czemu wykazuje znakomite właściwości tnące. Te wyjątkowe noże są ręcznie wykuwane, a także ręcznie wykańczane, a ich dodatkowym atutem jest estetyczna rękojeść z japońskiego drzewa HO, zwieńczona piękną skuwką. O noże z serii Tojiro Shirogami należy dbać we właściwy sposób, ponieważ nie są to noże nierdzewne.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Santoku 165mm

Tojiro Shirogami Santoku 165mm

  • Typ: Santoku
  • Długość ostrza: 165mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.