• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Santoku 165mm Powiększ

Tojiro Shirogami Santoku 165mm

F-698

259,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Santoku
  • Długość ostrza: 165mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Japoński nóż Tojiro Shirogami Santoku o długości ostrza 165 mm odpowiada nożowi szefa kuchni. Jest to nóż wielofunkcyjny, więc świetnie sprawdza się przy wykonywaniu wielu czynności podczas pracy w kuchni. Popularność Santoku stale wzrasta, szczególnie wśród europejskich kucharzy – jego mniejszy rozmiar i szersze ostrze sprawiają, że jest wyjątkowo poręczny, a przez to bardzo wygodny.

Noże z serii Tojiro Shirogami, przeznaczonej dla profesjonalistów, reprezentują tradycyjny styl japoński. Noże te są bardzo wytrzymałe, nadają się do wykonywania większości prac kuchennych. Ich cechą charakterystyczną jest trzywarstwowe ostrze z mocnym rdzeniem (wykonywany jest on ze stali Shirogami, in. White Steel – jest to stal węglowa, bardzo twarda). Warstwę zewnętrzną ostrza wykonuje się z kolei z miękkiej stali. W wyniku tego procesu nóż Tojiro Shirogami uzyskuje twardość ostrza w granicach 61 +/- 1 HRC, dzięki czemu wykazuje znakomite właściwości tnące. Te wyjątkowe noże są ręcznie wykuwane, a także ręcznie wykańczane, a ich dodatkowym atutem jest estetyczna rękojeść z japońskiego drzewa HO, zwieńczona piękną skuwką. O noże z serii Tojiro Shirogami należy dbać we właściwy sposób, ponieważ nie są to noże nierdzewne.
Rodzaje nożyNóż Santoku
Materiał ostrzaStal węglowa

Japoński nóż Tojiro Shirogami Santoku o długości ostrza 165 mm odpowiada nożowi szefa kuchni. Jest to nóż wielofunkcyjny, więc świetnie sprawdza się przy wykonywaniu wielu czynności podczas pracy w kuchni. Popularność Santoku stale wzrasta, szczególnie wśród europejskich kucharzy – jego mniejszy rozmiar i szersze ostrze sprawiają, że jest wyjątkowo poręczny, a przez to bardzo wygodny.

Noże z serii Tojiro Shirogami, przeznaczonej dla profesjonalistów, reprezentują tradycyjny styl japoński. Noże te są bardzo wytrzymałe, nadają się do wykonywania większości prac kuchennych. Ich cechą charakterystyczną jest trzywarstwowe ostrze z mocnym rdzeniem (wykonywany jest on ze stali Shirogami, in. White Steel – jest to stal węglowa, bardzo twarda). Warstwę zewnętrzną ostrza wykonuje się z kolei z miękkiej stali. W wyniku tego procesu nóż Tojiro Shirogami uzyskuje twardość ostrza w granicach 61 +/- 1 HRC, dzięki czemu wykazuje znakomite właściwości tnące. Te wyjątkowe noże są ręcznie wykuwane, a także ręcznie wykańczane, a ich dodatkowym atutem jest estetyczna rękojeść z japońskiego drzewa HO, zwieńczona piękną skuwką. O noże z serii Tojiro Shirogami należy dbać we właściwy sposób, ponieważ nie są to noże nierdzewne.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Santoku 165mm

Tojiro Shirogami Santoku 165mm

  • Typ: Santoku
  • Długość ostrza: 165mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.