• +48 794 113 882
Sale! Tojiro Shirogami Yanagiba 210mm Powiększ

Tojiro Shirogami Yanagiba 210mm

F-930

329,00 zł

-20,00 zł

349,00 zł z vat

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż o długim i wąskim ostrzu – Tojiro Shirogami Yanagiba 210 mm – jest podstawowym narzędziem, jakiego używają mistrzowie sushi. Tradycyjnie ma on ostrzone jednostronnie ostrze, które doskonale sprawdza się przy krojeniu i przy plastrowaniu ryb na sushi. Za pomocą Yanagiby bez problemu poradzimy sobie z przygotowaniem sushi czy sashimi. Jest to nóż, który wywodzi się z Kansai – z rejonu Osaki.

Profesjonalna seria Tojiro Shirogami zawiera wysokiej jakości noże kuchenne w japońskim, osadzonym w tradycji stylu, których ostrza są jednostronnie ostrzone. Dzięki temu to noże wręcz stworzone do przygotowywania sushi i sashimi. Zastosowanie specjalnej techniki wytwarzania sprawia, że mają one trzywarstwowe ostrza z bardzo twardym rdzeniem (wykonanym z mocnej, węglowej stali Shirogami – White Steel) i zewnętrzną warstwą z miękkiej stali. W efekcie powstaje nóż o imponującej twardości 61 +/- 1 HRC, którego niezwykle twardy rdzeń odpowiada za doskonałe właściwości tnące. Ręcznie wykute oraz wykończone noże z serii Tojiro Shirogami posiadają drewnianą rękojeść – z japońskiego drzewa HO, którą zdobi estetyczna skuwka. Noże wymagają szczególnej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż o długim i wąskim ostrzu – Tojiro Shirogami Yanagiba 210 mm – jest podstawowym narzędziem, jakiego używają mistrzowie sushi. Tradycyjnie ma on ostrzone jednostronnie ostrze, które doskonale sprawdza się przy krojeniu i przy plastrowaniu ryb na sushi. Za pomocą Yanagiby bez problemu poradzimy sobie z przygotowaniem sushi czy sashimi. Jest to nóż, który wywodzi się z Kansai – z rejonu Osaki.

Profesjonalna seria Tojiro Shirogami zawiera wysokiej jakości noże kuchenne w japońskim, osadzonym w tradycji stylu, których ostrza są jednostronnie ostrzone. Dzięki temu to noże wręcz stworzone do przygotowywania sushi i sashimi. Zastosowanie specjalnej techniki wytwarzania sprawia, że mają one trzywarstwowe ostrza z bardzo twardym rdzeniem (wykonanym z mocnej, węglowej stali Shirogami – White Steel) i zewnętrzną warstwą z miękkiej stali. W efekcie powstaje nóż o imponującej twardości 61 +/- 1 HRC, którego niezwykle twardy rdzeń odpowiada za doskonałe właściwości tnące. Ręcznie wykute oraz wykończone noże z serii Tojiro Shirogami posiadają drewnianą rękojeść – z japońskiego drzewa HO, którą zdobi estetyczna skuwka. Noże wymagają szczególnej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Yanagiba 210mm

Tojiro Shirogami Yanagiba 210mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.