- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowa Wysyłka
0,00 zł Razem
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość
Razem
Sale!
Powiększ

Tojiro Shirogami Yanagiba 210mm
F-930
- Typ: Yanagiba
- Długość ostrza: 210mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 61+/-1
- Typ ostrzenia: jednostronne
Nóż o długim i wąskim ostrzu – Tojiro Shirogami Yanagiba 210 mm – jest podstawowym narzędziem, jakiego używają mistrzowie sushi. Tradycyjnie ma on ostrzone jednostronnie ostrze, które doskonale sprawdza się przy krojeniu i przy plastrowaniu ryb na sushi. Za pomocą Yanagiby bez problemu poradzimy sobie z przygotowaniem sushi czy sashimi. Jest to nóż, który wywodzi się z Kansai – z rejonu Osaki.
Profesjonalna seria Tojiro Shirogami zawiera wysokiej jakości noże kuchenne w japońskim, osadzonym w tradycji stylu, których ostrza są jednostronnie ostrzone. Dzięki temu to noże wręcz stworzone do przygotowywania sushi i sashimi. Zastosowanie specjalnej techniki wytwarzania sprawia, że mają one trzywarstwowe ostrza z bardzo twardym rdzeniem (wykonanym z mocnej, węglowej stali Shirogami – White Steel) i zewnętrzną warstwą z miękkiej stali. W efekcie powstaje nóż o imponującej twardości 61 +/- 1 HRC, którego niezwykle twardy rdzeń odpowiada za doskonałe właściwości tnące. Ręcznie wykute oraz wykończone noże z serii Tojiro Shirogami posiadają drewnianą rękojeść – z japońskiego drzewa HO, którą zdobi estetyczna skuwka. Noże wymagają szczególnej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne.
Rodzaje noży | Nóż Yanagiba |
Materiał ostrza | Stal węglowa |
Nóż o długim i wąskim ostrzu – Tojiro Shirogami Yanagiba 210 mm – jest podstawowym narzędziem, jakiego używają mistrzowie sushi. Tradycyjnie ma on ostrzone jednostronnie ostrze, które doskonale sprawdza się przy krojeniu i przy plastrowaniu ryb na sushi. Za pomocą Yanagiby bez problemu poradzimy sobie z przygotowaniem sushi czy sashimi. Jest to nóż, który wywodzi się z Kansai – z rejonu Osaki.
Profesjonalna seria Tojiro Shirogami zawiera wysokiej jakości noże kuchenne w japońskim, osadzonym w tradycji stylu, których ostrza są jednostronnie ostrzone. Dzięki temu to noże wręcz stworzone do przygotowywania sushi i sashimi. Zastosowanie specjalnej techniki wytwarzania sprawia, że mają one trzywarstwowe ostrza z bardzo twardym rdzeniem (wykonanym z mocnej, węglowej stali Shirogami – White Steel) i zewnętrzną warstwą z miękkiej stali. W efekcie powstaje nóż o imponującej twardości 61 +/- 1 HRC, którego niezwykle twardy rdzeń odpowiada za doskonałe właściwości tnące. Ręcznie wykute oraz wykończone noże z serii Tojiro Shirogami posiadają drewnianą rękojeść – z japońskiego drzewa HO, którą zdobi estetyczna skuwka. Noże wymagają szczególnej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne.
No customer comments for the moment.
15 inne produkty w tej kategorii:
Tojiro Shirogami Yanagiba 270mm
499,00 złTojiro Shirogami Deba 180mm
459,00 złTojiro Shirogami Yanagiba 240mm
439,00 złTojiro Shirogami Santoku P 165mm
259,00 złTojiro Shirogami Nakiri P 165mm
249,00 złTojiro Shirogami Usuba 180mm
499,00 złTojiro Shirogami Usuba 210mm
1 049,00 złTojiro Shirogami Unagisaki Eel (Tokyo...
899,00 złTojiro Shirogami Nóż uniwersalny 12 cm
248,00 złTojiro Shirogami Nóż uniwersalny 15 cm
268,00 złTojiro Shirogami Nóż szefa kuchni 18cm
349,00 złTojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 21 cm
399,00 złTojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 24 cm
538,00 złSaya Handmade - Yanagiba 210 mm Tojiro
149,00 zł169,00 zł