- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowy odbiór Wysyłka
0,00 zł Razem

Tojiro Shirogami Yanagiba 240mm
F-908
- Typ: Yanagiba
- Długość ostrza: 240mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 61+/-1
- Typ ostrzenia: jednostronne
Podstawowy nóż każdego sushi mastera, czyli Tojiro Shirogami Yanagiba 240 mm ma długie, wąskie ostrze i idealnie nadaje się do precyzyjnego krojenia, jak i plastrowania. Zgodnie z tradycją poddaje się go jednostronnemu ostrzeniu. Nóż Yanagiba w głównej mierze wykorzystywany jest w pracach związanych z przygotowywaniem sashimi oraz sushi, a pochodzi z Kansai, z rejonu Osaki.
Serię Tojiro Shirogami charakteryzuje wysoka jakość oraz doskonałe odwzorowanie tradycyjnego, japońskiego stylu. Obejmuje ona jednostronnie ostrzone noże kuchenne, które świetnie sprawdzają się podczas przyrządzania wyjątkowych dań kuchni japońskiej – sushi i sashimi. Mając trzywarstwowe ostrze, powstające poprzez zastosowanie szczególnej techniki hartowania, uzyskują one twardość rzędu 61 +/- 1 HRC. Rdzeń noży Tojiro Shirogami wykonywany jest ze stali węglowej o dużym stopniu twardości (jest to stal Shirogami – inaczej White Steel), a z kolei zewnętrzna warstwa – ze stali miękkiej. Tworzone w ten sposób ostrze jest mocne, a przez bardzo twardy rdzeń nóż cechuje się idealnymi właściwościami tnącymi. Do stworzenia wykończonej piękną skuwką rękojeści producent używa japońskiego drewna HO. Te ręcznie kute i wykańczane noże Tojiro Shirogami nie są nierdzewne, więc wymagają właściwie dopasowanej pielęgnacji.
Rodzaje noży | Nóż Yanagiba |
Materiał ostrza | Stal węglowa |
Podstawowy nóż każdego sushi mastera, czyli Tojiro Shirogami Yanagiba 240 mm ma długie, wąskie ostrze i idealnie nadaje się do precyzyjnego krojenia, jak i plastrowania. Zgodnie z tradycją poddaje się go jednostronnemu ostrzeniu. Nóż Yanagiba w głównej mierze wykorzystywany jest w pracach związanych z przygotowywaniem sashimi oraz sushi, a pochodzi z Kansai, z rejonu Osaki.
Serię Tojiro Shirogami charakteryzuje wysoka jakość oraz doskonałe odwzorowanie tradycyjnego, japońskiego stylu. Obejmuje ona jednostronnie ostrzone noże kuchenne, które świetnie sprawdzają się podczas przyrządzania wyjątkowych dań kuchni japońskiej – sushi i sashimi. Mając trzywarstwowe ostrze, powstające poprzez zastosowanie szczególnej techniki hartowania, uzyskują one twardość rzędu 61 +/- 1 HRC. Rdzeń noży Tojiro Shirogami wykonywany jest ze stali węglowej o dużym stopniu twardości (jest to stal Shirogami – inaczej White Steel), a z kolei zewnętrzna warstwa – ze stali miękkiej. Tworzone w ten sposób ostrze jest mocne, a przez bardzo twardy rdzeń nóż cechuje się idealnymi właściwościami tnącymi. Do stworzenia wykończonej piękną skuwką rękojeści producent używa japońskiego drewna HO. Te ręcznie kute i wykańczane noże Tojiro Shirogami nie są nierdzewne, więc wymagają właściwie dopasowanej pielęgnacji.
No customer comments for the moment.
23 inne produkty w tej kategorii:
Tojiro Shirogami Yanagiba 270mm
499,00 złTojiro Shirogami Deba 165mm
429,00 złTojiro Shirogami Deba 180mm
459,00 złTojiro Shirogami Santoku 165mm
259,00 złTojiro Shirogami Yanagiba 210mm
349,00 złTojiro Shirogami Nakiri 165mm
259,00 złTojiro Shirogami Santoku P 165mm
199,00 złTojiro Shirogami Nakiri P 165mm
199,00 złTojiro Shirogami Usuba 180mm
459,00 złTojiro Shirogami Usuba 210mm
749,00 złTojiro Shirogami Tako-Sashimi 240mm
399,00 złTojiro Shirogami Tako-Sashimi 270mm
479,00 złTojiro Shirogami Unagisaki Eel (Tokyo...
899,00 złTojiro Shirogami Nóż uniwersalny 12 cm
189,00 złTojiro Shirogami Nóż uniwersalny 15 cm
219,00 złTojiro Shirogami Nóż szefa kuchni 18cm
289,00 złTojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 21 cm
349,00 złTojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 24 cm
459,00 złSaya Handmade - Yanagiba 300 mm Tojiro
169,00 złSaya Handmade - Yanagiba 270 mm Tojiro
169,00 złSaya Handmade - Yanagiba 210 mm Tojiro
169,00 złSaya Handmade - Yanagiba 240 mm Tojiro
169,00 zł