- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowa Wysyłka
0,00 zł Razem
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość
Razem

Tojiro Shirogami Yanagiba 240mm
F-908
- Typ: Yanagiba
- Długość ostrza: 240mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 61+/-1
- Typ ostrzenia: jednostronne
Podstawowy nóż każdego sushi mastera, czyli Tojiro Shirogami Yanagiba 240 mm ma długie, wąskie ostrze i idealnie nadaje się do precyzyjnego krojenia, jak i plastrowania. Zgodnie z tradycją poddaje się go jednostronnemu ostrzeniu. Nóż Yanagiba w głównej mierze wykorzystywany jest w pracach związanych z przygotowywaniem sashimi oraz sushi, a pochodzi z Kansai, z rejonu Osaki.
Serię Tojiro Shirogami charakteryzuje wysoka jakość oraz doskonałe odwzorowanie tradycyjnego, japońskiego stylu. Obejmuje ona jednostronnie ostrzone noże kuchenne, które świetnie sprawdzają się podczas przyrządzania wyjątkowych dań kuchni japońskiej – sushi i sashimi. Mając trzywarstwowe ostrze, powstające poprzez zastosowanie szczególnej techniki hartowania, uzyskują one twardość rzędu 61 +/- 1 HRC. Rdzeń noży Tojiro Shirogami wykonywany jest ze stali węglowej o dużym stopniu twardości (jest to stal Shirogami – inaczej White Steel), a z kolei zewnętrzna warstwa – ze stali miękkiej. Tworzone w ten sposób ostrze jest mocne, a przez bardzo twardy rdzeń nóż cechuje się idealnymi właściwościami tnącymi. Do stworzenia wykończonej piękną skuwką rękojeści producent używa japońskiego drewna HO. Te ręcznie kute i wykańczane noże Tojiro Shirogami nie są nierdzewne, więc wymagają właściwie dopasowanej pielęgnacji.
Rodzaje noży | Nóż Yanagiba |
Materiał ostrza | Stal węglowa |
Podstawowy nóż każdego sushi mastera, czyli Tojiro Shirogami Yanagiba 240 mm ma długie, wąskie ostrze i idealnie nadaje się do precyzyjnego krojenia, jak i plastrowania. Zgodnie z tradycją poddaje się go jednostronnemu ostrzeniu. Nóż Yanagiba w głównej mierze wykorzystywany jest w pracach związanych z przygotowywaniem sashimi oraz sushi, a pochodzi z Kansai, z rejonu Osaki.
Serię Tojiro Shirogami charakteryzuje wysoka jakość oraz doskonałe odwzorowanie tradycyjnego, japońskiego stylu. Obejmuje ona jednostronnie ostrzone noże kuchenne, które świetnie sprawdzają się podczas przyrządzania wyjątkowych dań kuchni japońskiej – sushi i sashimi. Mając trzywarstwowe ostrze, powstające poprzez zastosowanie szczególnej techniki hartowania, uzyskują one twardość rzędu 61 +/- 1 HRC. Rdzeń noży Tojiro Shirogami wykonywany jest ze stali węglowej o dużym stopniu twardości (jest to stal Shirogami – inaczej White Steel), a z kolei zewnętrzna warstwa – ze stali miękkiej. Tworzone w ten sposób ostrze jest mocne, a przez bardzo twardy rdzeń nóż cechuje się idealnymi właściwościami tnącymi. Do stworzenia wykończonej piękną skuwką rękojeści producent używa japońskiego drewna HO. Te ręcznie kute i wykańczane noże Tojiro Shirogami nie są nierdzewne, więc wymagają właściwie dopasowanej pielęgnacji.
No customer comments for the moment.
15 inne produkty w tej kategorii:
Tojiro Shirogami Yanagiba 270mm
499,00 złTojiro Shirogami Deba 180mm
459,00 złTojiro Shirogami Yanagiba 210mm
329,00 zł349,00 złTojiro Shirogami Santoku P 165mm
259,00 złTojiro Shirogami Nakiri P 165mm
249,00 złTojiro Shirogami Usuba 180mm
499,00 złTojiro Shirogami Usuba 210mm
1 049,00 złTojiro Shirogami Unagisaki Eel (Tokyo...
899,00 złTojiro Shirogami Nóż uniwersalny 12 cm
248,00 złTojiro Shirogami Nóż uniwersalny 15 cm
268,00 złTojiro Shirogami Nóż szefa kuchni 18cm
349,00 złTojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 21 cm
399,00 złTojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 24 cm
538,00 złSaya Handmade - Yanagiba 210 mm Tojiro
149,00 zł169,00 zł