• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Yanagiba 240mm Powiększ

Tojiro Shirogami Yanagiba 240mm

F-908

395,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Podstawowy nóż każdego sushi mastera, czyli Tojiro Shirogami Yanagiba 240 mm ma długie, wąskie ostrze i idealnie nadaje się do precyzyjnego krojenia, jak i plastrowania. Zgodnie z tradycją poddaje się go jednostronnemu ostrzeniu. Nóż Yanagiba w głównej mierze wykorzystywany jest w pracach związanych z przygotowywaniem sashimi oraz sushi, a pochodzi z Kansai, z rejonu Osaki.

Serię Tojiro Shirogami charakteryzuje wysoka jakość oraz doskonałe odwzorowanie tradycyjnego, japońskiego stylu. Obejmuje ona jednostronnie ostrzone noże kuchenne, które świetnie sprawdzają się podczas przyrządzania wyjątkowych dań kuchni japońskiej – sushi i sashimi. Mając trzywarstwowe ostrze, powstające poprzez zastosowanie szczególnej techniki hartowania, uzyskują one twardość rzędu 61 +/- 1 HRC. Rdzeń noży Tojiro Shirogami wykonywany jest ze stali węglowej o dużym stopniu twardości (jest to stal Shirogami – inaczej White Steel), a z kolei zewnętrzna warstwa – ze stali miękkiej. Tworzone w ten sposób ostrze jest mocne, a przez bardzo twardy rdzeń nóż cechuje się idealnymi właściwościami tnącymi. Do stworzenia wykończonej piękną skuwką rękojeści producent używa japońskiego drewna HO. Te ręcznie kute i wykańczane noże Tojiro Shirogami nie są nierdzewne, więc wymagają właściwie dopasowanej pielęgnacji.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Podstawowy nóż każdego sushi mastera, czyli Tojiro Shirogami Yanagiba 240 mm ma długie, wąskie ostrze i idealnie nadaje się do precyzyjnego krojenia, jak i plastrowania. Zgodnie z tradycją poddaje się go jednostronnemu ostrzeniu. Nóż Yanagiba w głównej mierze wykorzystywany jest w pracach związanych z przygotowywaniem sashimi oraz sushi, a pochodzi z Kansai, z rejonu Osaki.

Serię Tojiro Shirogami charakteryzuje wysoka jakość oraz doskonałe odwzorowanie tradycyjnego, japońskiego stylu. Obejmuje ona jednostronnie ostrzone noże kuchenne, które świetnie sprawdzają się podczas przyrządzania wyjątkowych dań kuchni japońskiej – sushi i sashimi. Mając trzywarstwowe ostrze, powstające poprzez zastosowanie szczególnej techniki hartowania, uzyskują one twardość rzędu 61 +/- 1 HRC. Rdzeń noży Tojiro Shirogami wykonywany jest ze stali węglowej o dużym stopniu twardości (jest to stal Shirogami – inaczej White Steel), a z kolei zewnętrzna warstwa – ze stali miękkiej. Tworzone w ten sposób ostrze jest mocne, a przez bardzo twardy rdzeń nóż cechuje się idealnymi właściwościami tnącymi. Do stworzenia wykończonej piękną skuwką rękojeści producent używa japońskiego drewna HO. Te ręcznie kute i wykańczane noże Tojiro Shirogami nie są nierdzewne, więc wymagają właściwie dopasowanej pielęgnacji.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Yanagiba 240mm

Tojiro Shirogami Yanagiba 240mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.