• +48 794 113 882
Tojiro Zen Dąb Yanagiba 21cm Powiększ

Tojiro Zen Dąb Yanagiba 21cm

FD-572D

449,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno dębowe
  • HRC: 58+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Yanagiba jest to podstawowy nóż sushi masterów. Długie, wąskie ostrze jest tradycyjnie ostrzone jednostronnie i jest idealne do krojenia oraz plastrowania. Yanagiba jest wykorzystywana głównie do przygotowania sushi i sashimi. Ten typ noża wywodzi się z Kansai z rejonu Osaki.

Seria noży Tojiro Zen Dąb to szczególnie udane połączenie nowoczesnych ostrzy w stylu zachodnim z rękojeściami w tradycyjnym japońskim stylu. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali, a zewnętrzne warstwy ostrza z miękkiej stali nierdzewnej. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 58+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy z miękkiej stali ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść jest wykonana z drewna dębowego i dodatkowo wzmocniona skuwką z tworzywa. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Yanagiba jest to podstawowy nóż sushi masterów. Długie, wąskie ostrze jest tradycyjnie ostrzone jednostronnie i jest idealne do krojenia oraz plastrowania. Yanagiba jest wykorzystywana głównie do przygotowania sushi i sashimi. Ten typ noża wywodzi się z Kansai z rejonu Osaki.

Seria noży Tojiro Zen Dąb to szczególnie udane połączenie nowoczesnych ostrzy w stylu zachodnim z rękojeściami w tradycyjnym japońskim stylu. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali, a zewnętrzne warstwy ostrza z miękkiej stali nierdzewnej. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 58+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy z miękkiej stali ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść jest wykonana z drewna dębowego i dodatkowo wzmocniona skuwką z tworzywa. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Zen Dąb Yanagiba 21cm

Tojiro Zen Dąb Yanagiba 21cm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno dębowe
  • HRC: 58+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.