- Typ: Santoku
- Długość ostrza: 165mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 61+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronne
Nóż kuchenny Tojiro Shirogami Santoku P z ostrzem długości 165 mm można określić jako japoński odpowiednik noża szefa kuchni. Jako nóż wielofunkcyjny nadaje się on do wykonywania znakomitej części prac kuchennych. Nóż Santoku zyskuje coraz większą popularność pośród kucharzy z Europy. Dzięki temu, że ma szersze ostrze i zarazem mniejszy rozmiar, jest nożem bardzo wygodnym i poręcznym.
Tradycyjny styl japoński, który charakteryzuje noże kuchenne wchodzące w skład profesjonalnej serii Tojiro Shirogami, prezentuje wysoką jakość ręcznego wykonania i wykończenia oraz imponujące parametry. Ich zaletą jest z pewnością trzywarstwowe ostrze z bardzo twardym rdzeniem ze stali węglowej Shirogami (White Steel) oraz warstwą zewnętrzną z miękkiej stali. Taka technika produkcji umożliwia uzyskanie noża o twardości ostrza na wysokim poziomie 61+/-1 HRC, zapewniającym najlepsze właściwości tnące. Rękojeść wykończona ozdobną skuwką wykonywana jest z pięknego japońskiego drewna HO. Używając noży Tojiro Shirogami należy pamiętać o odpowiedniej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
