- Typ: Nakiri
- Długość ostrza: 165mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 61+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronne
Typowo japoński nóż kuchenny Tojiro Shirogami Nakiri P 165 mm z wyglądu kojarzy się z małym tasakiem, jednak tym, co go od niego odróżnia, jest bardzo cienkie ostrze. To dzięki niemu Tojiro Shirogami Nakiri P uznawany jest za idealny nóż do krojenia warzyw, jak i siekania.
Seria wyjątkowych noży kuchennych Tojiro Shirogami przeznaczona jest do profesjonalnego użytku. Te tradycyjne, dwustronnie ostrzone noże w japońskim stylu doskonale sprawdzają się w kuchni, podczas siekania i szatkowania warzyw. W specjalnym procesie rdzeń ostrza powstaje z niezwykle twardej stali węglowej Shirogami (inaczej zwanej White Steel), a jego zewnętrzna warstwa – ze stali miękkiej. Dzięki temu noże te wyróżniają się też wysokim stopniem twardości (aż 61 +/- 1 HRC). To zapewnia idealne właściwości tnące, które cechują ręcznie wykonywane i wykańczane noże Tojiro Shirogami. Dodatkowo mają one atrakcyjną rękojeść z japońskiego drzewa HO, którą wieńczy ozdobna skuwka. Noże Tojiro Shirogami wymagają dobranej pielęgnacji, gdyż nie są to noże nierdzewne.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
