- Typ: Gyuto
- Długość ostrza: 210mm
- Rękojeść: drewno dębowe
- HRC: 58+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronne
Gyuto jest nożem wielofunkcyjnym, jego kształt bazuje na typowym europejskim nożu szefa kuchni. Nóż jak najbardziej uniwersalny, zarówno do krojenia mięsa, filetowania jak i szatkowania.
Seria noży Tojiro Sippu to szczególnie udane połączenie nowoczesnych ostrzy w stylu zachodnim z rękojeściami w tradycyjnym japońskim stylu. Ostrza tych noży zostały wykonane z 63 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń z kultowej już stali wysokowęglowejVG10. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 58+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące. Rękojeść wykonano z naturalnego drewna dębowego i wykończono skuwką z bawolego rogu. Noże Shippu sprawdzą się zarówno w domu jak i w profesjonalnej kuchni, nóż Tojiro Shippu to także wspaniały pomysł na prezent. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
