- Typ: Nóż uniwersalny
- Długość ostrza: 120 mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 61+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronne
Mniejszy nóż uniwersalny Tojiro Shirogami ma długość ostrza 150 mm i nadaje się do wykorzystania przy przeważającej części kuchennych prac. Za jego pomocą sprawnie wykonamy szatkowanie czy krojenie – zarówno warzyw, jak i niewielkich kawałków mięsa.
Noże w tradycyjnym stylu japońskim, tworzące profesjonalną serię Tojiro Shirogami, sprawdzają się na co dzień w kuchni, szczególnie do przygotowywania potraw japońskiej kuchni. Noże Tojiro Shirogami mają ostrze trzywarstwowe z twardym rdzeniem i zewnętrzną warstwą z miękkiej stali. Rdzeń powstaje z twardej, węglowej stali Shirogami, tzw. White Steel, dzięki temu poziom twardości ostrza jest bardzo wysoki – dochodzi do 61 +/- 1 HRC. Idealne właściwości tnące i ręczne wykonanie oraz wykończenie są jednymi z największych zalet profesjonalnych noży z serii Tojiro Shirogami. Ich atutem jest także estetyczna rękojeść z japońskiego drewna HO z piękną skuwką. Noże wymagają właściwie dopasowanej pielęgnacji, bo nie są nożami nierdzewnymi.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
