- Typ: Nakiri
- Długość ostrza: 165mm
- Rękojeść: wzmacniane drewno „eco-wood”
- HRC: 60+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronne
Nakiri jest nóż w stylu zachodnim ostrzony dwustronnie, odpowiednik japońskiego Usuba który z wyglądu przypomina mały tasak, jednakże w przeciwieństwie do tasaka posiada bardzo cienkie ostrze które sprawia, że jest to idealny nóż do siekania i krojenia warzyw.
Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali, a zewnętrzne warstwy ostrza z miękkiej stali 13-CHROME. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 60+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy z miękkiej stali ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść jest wykonana z czarnego wzmacnianego drewna „eco wood” wytwarzanego pod bardzo wysokim ciśnieniem z pyłu drzewnego. Seria ta jest dwustronnie ostrzona. Polecamy ją przede wszystkim domowym kucharzom i osobom zaczynającym swoja przygodę z nożami japońskimi.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
