Santoku - Nóż Wielozadaniowy


Santoku to nóż łączący w sobie cechy japońskiego noża szefa kuchni (Gyuto) i niewielkiego tasaka. Cecha charakterystyczna noża Santoku to kształt ostrza. Krawędź tnąca jest prosta, a grzbiet, w dużej części równoległy do ostrza, łączy się z nią łagodnym łukiem. Szerokie ostrze i niewielki rozmiar sprawiają, że jest bardzo poręczny i wygodny w pracy. Nóż Santoku idealnie sprawdza się przy siekaniu i szatkowaniu warzyw oraz owoców. Doskonale nadaje się też do cięcia i krojenia mięsa bez kości.

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.