- Typ: Sujihiki
- Długość ostrza: 250mm
- Rękojeść: drewno klonowe
- HRC: 58+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Sujihiki jest to nóż w stylu zachodnim, odpowiednik tradycyjnej japońskiej Yanagiby. Długie i wąskie ostrze jest idealne do krojenia, plastrowania i filetowania.
Seria noży Nagomi Shiro to szczególnie udane połączenie tradycyjnego rzemiosła japońskiego i najnowszych trendów. Ostrza tych noży zostały wykonane w technice trójwarstwowej, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali molibdenowo-wanadowej, a zewnętrzne warstwy ostrza z miękkiej stali nierdzewnej SUS410 oraz SUS430 - dzięki takiemu wykonaniu ostrze jest elastyczne i dodatkowo chronione. Rękojeść została wykonana z naturalnego drewna i wykończona skuwką ze stali nierdzewnej. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
