Filtrowanie

Noże Kiritsuke

Podobnie jak Bunka, Kiritsuke jest rodzajem bardziej podłego noża szefa kuchni. Idealnie łączą płaską, przesuwaną krawędź Nakiri z długością i lekką krzywizną tradycyjnego noża szefa kuchni. Dodana stal na czubku pozwala im ciąć bardziej efektywnie, przy mniejszym wysiłku z Twojej strony.

Podczas gdy Kiritsuke jest tradycyjnie ostrzem z pojedynczym ukosem używanym do krojenia warzyw, ten nowszy projekt z podwójnym ukosem jest uwielbiany przez szefów kuchni za jego doskonałą funkcję i oczywiście zły wygląd.

Sprawdź także pozostałe typy i rodzaje noży japońskich:

Noże Sakai Kikumori Noże Seki Kanetsugu Noże Takamura Noże Takahisa Yanagiba Usuba Deba Kiridashi Inne Noże Nóż Szefa Kuchni Nóż Wielozadaniowy Nóż do Warzyw Mały Nóż uniwersalny Chromax Ginsan Shirogami #1 Shirogami #2