Filtrowanie

Noże Tojiro Aogami

Tojiro Aogami przedstawia profesjonalną serię noży kuchennych w tradycyjnym stylu japońskim, które ostrzone są jednostronnie. Doskonale spełniają one swoją funkcję przy przyrządzaniu sashimi oraz sushi.
Wysokiej jakości noże mają dwuwarstwowe ostrze z rdzeniem wykonanym z mocnej, twardej stali węglowej Aogami (zewnętrzna warstwa powstaje ze stali miękkiej). Specjalna technika pozwala na otrzymanie noża o niezwykłej twardości (63 +/- 1 HRC).

Wykonana z japońskiego drewna HO rękojeść posiada wykończenie z ozdobnej skuwki z bawolego rogu. Każdy z noży Tojiro Aogami jest wykuwany oraz wykańczany w ręczny sposób. Seria ta nie jest nierdzewna, więc noże wymagają właściwie dobranej pielęgnacji. Można je polecić wszystkim sushi masterom, a także prawdziwym miłośnikom sushi. Noże Tojiro Aogami są zapakowane w ładne, prezentowe pudełka.

 

Sprawdź także pozostałe typy i rodzaje noży japońskich:

Noże Hideo Kitaoka Noże Hokiyama Noże Ittoutan Noże Kiridashi Yanagiba Usuba Deba Kiridashi Inne Noże Nóż Szefa Kuchni Nóż Wielozadaniowy Nóż do Warzyw Mały Nóż uniwersalny Noże ze stali nierdzewnej Noże ze stali węglowej Noże ze stali damasceńskiej