Filtrowanie

Noże Zakuri

Noże Zakuri są ręcznie wytwarzane w obszarze Tosa przez młodych uzdolnionych kowali. Do produkcji tych noży użyto stali węglowej Aogami #1 w wykończeniu Korouchi, które pozwala chronić ostrze przed matowieniem i patyną. Ostrza tych pięknych noży zostały zahartowane na poziomie 62-64 HRC.

Jest to bardzo przystępna seria noży, oferująca doskonałą stal i właściwości tnące w połączeniu z klasycznym wykończeniem. Bardzo wygodna i poręczna rękojeść w kształcie litery D wykonana jest z drewna kasztanowego.

Noże Zakuri wymagają osuszenia po każdym użyciu, ponieważ nie są nierdzewne.

Sprawdź także pozostałe typy i rodzaje noży japońskich:

Noże Tojiro Noże Tsunehisa  Noże Yoshida Hamono Noże Zakuri Sujihiki Kiritsuke Petty/Pairing Honesuki Nóż do Trybowania Nóż do Chleba Nóż do Plastrowania/Sashimi Nóż do Oprawiania Ryb Noże do sushi Noże ze stali nierdzewnej Noże ze stali węglowej Noże ze stali damasceńskiej Aogami #1