Filtrowanie

Noże Tsunehisa

Noże Tsunehisa wytwarzane są w Tosa w Japonii przez bardzo utalentowanych kowali, pracujących w niewielkiej manufakturze.
Ostrza tych pięknych noży zostały wykonane z 45-warstwowej stali damasceńskiej, a rdzeń z wysokowęglowej stali AUS-10. Ostrza wykończono na wysoki połysk przez polerowanie, a piękny wzór stali damasceńskiej zapewnia im niepowtarzalny i efektowny wygląd.

Noże te zostały zahartowane do twardości 61+/-1 HRC, co gwarantuje długie trzymanie ostrości; są też relatywnie łatwe w ostrzeniu. Rękojeść wykonano z drewna pakka, a wyprofilowanie zapewnia wygodne użytkowanie.

Sprawdź także pozostałe typy i rodzaje noży japońskich:

Noże Masamoto Noże Masashi Yamamoto Noże Masahiro Noże Masutani Yanagiba Usuba Deba Kiridashi Inne Noże Nóż Szefa Kuchni Nóż Wielozadaniowy Nóż do Warzyw Mały Nóż uniwersalny Chromax Ginsan Shirogami #1 Shirogami #2