Filtrowanie

Toshihiro Wakui to niezwykle utalentowany rzemieślnik, który kiedyś pracował dla Yoshikane Hamono w Sanjo. Rozpoczął własną działalność w produkcji noży również w Sanjo i jego doskonałe wyroby długo były sekretem miłośników japońskich noży. Ostatnio zyskał większą rozpoznawalność, a jego noże cieszą się rosnącym uznaniem. Kute z użyciem stali White 2, o bardzo cienkim ostrzu i wysokiej twardości około HRC 63-64, noże Wakui są postrzegane jako jedne z najbardziej obiecujących wyrobów współczesnych kowali świata noży!
Noże Wakui to jedna z naszych ulubionych kowali, jego noże zachwycają stosunkiem jakości do ceny. Charakteryzują się one wyważeniem idealnym do pracy w kuchni i wrażeniem trwałości, które zapewnia solidnie wykonany grzbiet noża. Ostrza są cienkie i idealnie wyprofilowane, co przekłada się na wysoką wydajność cięcia. Użyta do produkcji stal węglowa White #2 jest łatwa w ostrzeniu, umożliwia uzyskanie bardzo ostrej krawędzi oraz zachowuje ją na długi czas. Rdzeń stali z czasem oksyduje i pokrywa się piękną patyną, a dzięki atrakcyjnej nierdzewnej powłoce Nashiji, noże są łatwe w utrzymaniu. Zachęcamy tych, którzy szukają swojego pierwszego japońskiego noża ze stali węglowej, by odkryli właśnie noże Wakui.