Filtrowanie

Noże Tojiro

Moto Tojiro to „Ichigo Ichie”, co oznacza raz w życiu. Tojiro produkuje noże z myślą o użytkowniku. Tojiro uważa, że ​​używanie noża powinno za każdym razem wzbogacać życie użytkownika, dając poczucie satysfakcji z każdego użycia. Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny albo jak mówią inni najbardziej wszechstronny nóż kuchenny.

Historia Tojiro rozpoczęła się po drugiej wojnie światowej, kiedy w 1955 r. wypuściło na rynek nóż do owoców wykonany w całości ze stali nierdzewnej. W tym czasie noże ze stali nierdzewnej radziły sobie słabo w porównaniu do ich odpowiedników ze stali węglowej. Tojiro rozpoczął produkcję noży ze stali węglowej, stale ulepszając produkcję. Tojiro wierzą, że nóż to coś więcej niż ostrze, ich przesłanie korporacyjne to „więcej niż tylko ostrość”.

Tojiro produkuje noże, które nie tylko mają wyjątkową ostrość, ale także wygodne leżą w dłoniach. Można powiedzieć, że jest to specjalistyczny nóż kuchenny.

Noże Tojiro charakterystyka

Tradycja i innowacja są częścią procesu produkcyjnego Tojiro. Tojiro zawsze woli używać platerowanej stali, która jest kuta w taki sam sposób, jak tradycyjny japoński miecz katana. Obszar, w którym znajduje się fabryka, w Tsubame, w prefekturze Niigata, zawsze był w centrum uwagi reprezentacja japońskiej produkcji stali, dzięki czemu Tojiro zawsze miał dobry dostęp do najlepszych dostawców metali.

Tojiro to wszechstronny nóż kuchenny, który łączy japońską tradycję z nowoczesną technologią, wyciskając blachy platerowane za pomocą maszyny do tłoczenia. Chociaż maszyny te pozwoliły na zwiększenie wydajności procesu wytwarzania noży, Tojiro nadal polega na umiejętnościach i instynkcie swoich mistrzów. Tojiro ceni umiejętności każdego z jego zespołu. Każdy mistrz rzemiosła musi być zadowolony z każdego produktu. Produkty Tojiro cieszą się najwyższym uznaniem nie tylko w Japonii, ale na całym świecie. Lekki nóż kuchenny, którego charakteryzuje cienka krawędź noża.

Sprawdź także pozostałe typy i rodzaje noży japońskich:


Noże Hideo Kitaoka
Noże Hokiyama Noże Ittoutan Noże Kiridashi Sujihiki Kiritsuke Petty/Pairing Honesuki Nóż do Trybowania Nóż do Chleba Nóż do Plastrowania/Sashimi Nóż do Oprawiania Ryb Noże do sushi Aogami #2 Aogami Super AUS-8 AUS-10