Hideo Kitaoka Aogami 2 Yanagiba 300 mm Migaki
Original price was: 1500,00 zł.1200,00 złCurrent price is: 1200,00 zł.
Podczas przygotowywania potraw takich jak sushi i sashimi ważne są nie tylko użyte składniki, ale także odpowiedni sprzęt, czyli wysokiej jakości noże. Bez nich przygotowanie składników mogłoby być wręcz niemożliwe. Na całe szczęście w naszym asortymencie znajdziecie Państwo kompleksowe wyposażenie noży do plastrowania o najwyższej jakości wykonania, które świetnie sprawdzą się podczas przyrządzania dań kuchni japońskiej.
Nóż do sashimi- do plastrowania mięs
Nóż do sashimi to model o ostro zakończonym oraz niezwykle cienkim ostrzu. Doskonale sprawdza się podczas plastrowania oraz filetowania ryb i mięs. Jest to nieoceniona pomoc podczas przygotowywania tradycyjnych potraw japońskich. Cały asortyment, który jest dostępny w naszym sklepie internetowym to prawdziwa gratka dla prawdziwych fanów tych smaków.
Nóż Yanagiba z tego rodzaju ostrzem to model niezbędny podczas przyrządzania sushi i sashimi. Jednak w tradycyjnych modelach noże te mają ostrze jednostronnie naostrzone. Z pomocą tak skonstruowanych noży bez problemu przygotowywane były potrawy kuchni japońskiej. Obecne modele przystosowane są do zarówno do użytku profesjonalnego jak również hobbystycznego. Jeśli więc szukasz wysokiej jakości noży do sashimi i sushi, koniecznie sprawdź nasze propozycje.
Nóż do plastrowania- wysokiej jakości ostre noże
Japoński nóż do plastrowania Yanagiba to obowiązkowy model w wyposażeniu każdego sushi mastera. Wszystkie prezentowane przez nas produkty pochodzą ze sprawdzonych źródeł, od znanych i docenianych japońskich producentów. To zdecydowanie najlepsze modele, z jakimi możesz mieć do czynienia na rynku. W zależności od wybranych propozycji oraz materiału, z którego są wykonane, są to noże charakteryzujące się odpowiednią twardością i wytrzymałością ostrza oraz wysoką jakością rękojeści. Stworzone i zaprojektowane z niezwykłą starannością i dokładnością o każdy, nawet najmniej istotny szczegół.
Nóż do sashimi- niezbędny w kuchni japońskiej
Prezentowany przez nas asortyment to pozycje o najwyższej jakości, które doskonale sprawdzą się w każdych warunkach. Jest to seria zawierająca w sobie jakościowe noże kuchenne osadzone w tradycyjnym japońskim klimacie. Są one przystosowane do plastrowania i filetowania mięs, niezbędnego podczas przygotowywania sushi i sashimi. Dzięki wykorzystaniu odpowiednich rozwiązań oraz zastosowaniu wysokiej jakości materiałów są to noże o ostrych ostrzach z wygodną i ergonomiczną rączką. Niektóre z nich posiadają rękojeści, które są wysoko zdobione. To trwałe i wytrzymałe modele, które nie ulegają zniszczeniu wraz z upływem czasu. Każdy nóż z tej serii pakowany jest w eleganckie opakowanie. Istnieje również możliwość zapakowania go w pudełko prezentowe. To świetny pomysł na trafiony prezent dla najbliższej osoby.
Sashimi i sushi- czym się różnią?
Choć dla miłośników kuchni japońskiej są to dania doskonale znane, to dla osób niemających z nimi wcześniej kontaktu mogą być problematyczne. Sashimi i sushi to potrawy, które pomimo podobnie brzmiących nazw dzieli wiele istotnych różnic. Łączy je jedno, a mianowicie dodatek surowych mięs. Sashimi to sposób podawania surowego mięsa, najczęściej ryb oraz owoców morza, ale nie tylko. Możemy spotkać się także z sashimi z koniny czy wołowiny. Składniki te krojone są najczęściej w kostkę oraz serwowane w towarzystwie aromatycznych przypraw. Podawane wraz z nimi jest wasabi, sos sojowy lub też cytrusowy sos ponzu.
Z kolei sushi to doskonale znana, tradycyjna japońska potrawa, która składa się z ryżu z octem ryżowym oraz dodatku surowej ryby, ale nie tylko. Znajdziemy tutaj również wiele innych składników, takich jak między innymi wodorosty nori, owoce morza, grzyby, warzywa a nawet tofu. Ze względu na użyte tutaj składniki jest nazywana jedną z najzdrowszych potraw.
Jeśli chciałbyś skosztować własnych potraw kuchni japońskiej, powinieneś zaopatrzyć się w odpowiedni model noża kuchennego do plastrowania. W asortymencie naszego sklepu internetowego znajdziesz szeroki wybór wielu ciekawych i funkcjonalnych modeli, które z pewnością zachwycą Cię swoją trwałością, ergonomią oraz jakością.
Sprawdź także pozostałe typy i rodzaje noży japońskich:
Noże Masamoto Noże Masashi Yamamoto Noże Masahiro Noże Masutani Sujihiki Kiritsuke Petty/Pairing Honesuki Nóż do Trybowania Nóż do Chleba Nóż do Plastrowania/Sashimi Nóż do Oprawiania Ryb Noże do sushi Aogami #2 Aogami Super AUS-8 AUS-10