Noże Muneishi
Manufakturę Muneishi w 1955 roku założył dziadek – Kousuke Muneishi – aktualnego szefa firmy. Na początku swojej działalności producent koncentrował się na wytwarzaniu narzędzi ogrodniczych oraz rolniczych. Aktualnie specjalizacją Muneishi jest obróbka stali węglowej Aogami #2. To z niej właśnie są produkowane noże kuchenne, czego początek w samodzielnej pracy dał Kousuke. Ich najważniejszą cechą jest perfekcyjny profil, a poza tym mają niezwykle przystępne ceny. Wyjątkowej jakości ostrza rekomendowane są nie tylko dla doświadczonych konsumentów, ale także początkujących użytkowników noży węglowych. Wykonane z czarnego drewna pakka albo drewna wiśniowego owalne rękojeści doskonale komponują się z takim pięknym ostrzem.
Sprawdź także innych producentów noży japońskich
Hideo Kitaoka, Sakai Kikumori ,Seki Kanetsugu, Takamura, Takahisa, Tamahagane, Tojiro, Hokiyama, Masahiro, Masutani, Mcusta, Suncraft, Yoshida Hamono, Zakuri, Tsunehisa