Filter

Noże Sakai Kikumori

Sakai Kikumori to jedna z najlepszych marek noży kuchennych. Do użytku profesjonalnego oraz dla domowych pasjonatów gotowania. Sakai jest miastem znanym jako ojczyzna sztućców dla profesjonalistów w Japonii, a Kikumori jest uważane za jednego z najlepszych producentów noży w regionie Sakai. Kikumori opracowuje noże kuchenne z wykwalifikowanymi rzemieślnikami od 1925 roku. Wspierają kulturę gotowania, tworząc tradycyjne, bogate kulturowo noże o dużej ostrości.

Sakai Kikumori czerpie z 600-letniej historii firmy Sakai jako głównego centrum tradycyjnej japońskiej produkcji noży. Firma współpracuje z wieloma najlepszymi kowalami z Sakai, ostrzałkami i małymi fabrykami, aby zaoferować szeroką gamę noży, od tradycyjnych materiałów i stylów po bardziej nowoczesne, inspirowane zachodnimi stylami i materiałami.

Sprawdź także pozostałe typy i rodzaje noży japońskich:


Noże Hideo Kitaoka
Noże Hokiyama Noże Ittoutan Noże Kiridashi Sujihiki Kiritsuke Petty/Pairing Honesuki Nóż do Trybowania Nóż do Chleba Nóż do Plastrowania/Sashimi Nóż do Oprawiania Ryb Noże do sushi Aogami #2 Aogami Super AUS-8 AUS-10