Nagomi Kuro Nóż szefa kuchni 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ostry czubek pozwala wykonać precyzyjne nacięcia np. w filetach mięsnych czy rybnych, aby umieścić w nich zioła lub przyspieszyć wchłanianie marynaty. Solidna, lekko łukowata klinga ułatwia siekanie warzyw i ziół bez odrywania czubka od deski. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 33 warstwowa, molibdenowo – wanadowa
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 200 g
- Typ: Gyuto
- Długość ostrza: 210mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.