- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowa Wysyłka
0,00 zł Razem
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość
Razem
Bunmei Yanagiba 21cm
1804210
- Typ: Yanagiba
- Długość ostrza: 210mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 56-57
- Typ ostrzenia: jednostronne
Nóż Bunmei Yanagiba o długości ostrza 210 mm stanowi podstawowy nóż w wyposażeniu każdego sushi mastera. Ma on długie oraz jednocześnie wąskie ostrze, które w tradycyjny sposób ostrzone jest jednostronnie. Dzięki temu doskonale nadaje się zarówno do krojenia, jak i plastrowania. Nóż Yanagiba wykorzystuje się przy przyrządzaniu sushi oraz sashimi. Ten rodzaj noża wywodzi się z rejonu Osaki, z Kansai.
Noże kuchenne Bunmei Gincho są wytwarzane przez znaną japońską firmę, producenta cenionych noży Global. Ostrza noży z serii Bunmei Gincho wykonuje się ze stali molibdenowo-wanadowej – jest to stal wysokowęglowa. Są one hartowane, aż uzyskują twardość na poziomie 56-57 HRC. Rękojeść noży wykonuje się z drewna magnoliowego, dzięki czemu zyskują na niezwykle estetycznym wykończeniu. Seria noży Bunmei stanowi odpowiedź na potrzeby sushi masterów – obejmuje klasyczne noże japońskie, które idealnie sprawdzają się przy przygotowywaniu sushi. Wszystkie noże kuchenne z tej serii są elegancko opakowane (znajdują się w ładnych pudełkach prezentowych).
Rodzaje noży | Nóż Yanagiba |
Materiał ostrza | Stal nierdzewna |
Nóż Bunmei Yanagiba o długości ostrza 210 mm stanowi podstawowy nóż w wyposażeniu każdego sushi mastera. Ma on długie oraz jednocześnie wąskie ostrze, które w tradycyjny sposób ostrzone jest jednostronnie. Dzięki temu doskonale nadaje się zarówno do krojenia, jak i plastrowania. Nóż Yanagiba wykorzystuje się przy przyrządzaniu sushi oraz sashimi. Ten rodzaj noża wywodzi się z rejonu Osaki, z Kansai.
Noże kuchenne Bunmei Gincho są wytwarzane przez znaną japońską firmę, producenta cenionych noży Global. Ostrza noży z serii Bunmei Gincho wykonuje się ze stali molibdenowo-wanadowej – jest to stal wysokowęglowa. Są one hartowane, aż uzyskują twardość na poziomie 56-57 HRC. Rękojeść noży wykonuje się z drewna magnoliowego, dzięki czemu zyskują na niezwykle estetycznym wykończeniu. Seria noży Bunmei stanowi odpowiedź na potrzeby sushi masterów – obejmuje klasyczne noże japońskie, które idealnie sprawdzają się przy przygotowywaniu sushi. Wszystkie noże kuchenne z tej serii są elegancko opakowane (znajdują się w ładnych pudełkach prezentowych).
No customer comments for the moment.
5 inne produkty w tej kategorii:
Bunmei Tako-Sashimi 21cm
334,00 złBunmei Yanagiba 27cm
425,00 złBunmei Deba 19,5cm
475,00 złBunmei Oroshi 24cm
515,00 złBunmei Yanagiba 30cm, Leworęczny
599,00 zł