- Typ: Yanagiba
- Długość ostrza: 210mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 56-57
- Typ ostrzenia: jednostronne
Nóż Bunmei Yanagiba o długości ostrza 210 mm stanowi podstawowy nóż w wyposażeniu każdego sushi mastera. Ma on długie oraz jednocześnie wąskie ostrze, które w tradycyjny sposób ostrzone jest jednostronnie. Dzięki temu doskonale nadaje się zarówno do krojenia, jak i plastrowania. Nóż Yanagiba wykorzystuje się przy przyrządzaniu sushi oraz sashimi. Ten rodzaj noża wywodzi się z rejonu Osaki, z Kansai.
Noże kuchenne Bunmei Gincho są wytwarzane przez znaną japońską firmę, producenta cenionych noży Global. Ostrza noży z serii Bunmei Gincho wykonuje się ze stali molibdenowo-wanadowej – jest to stal wysokowęglowa. Są one hartowane, aż uzyskują twardość na poziomie 56-57 HRC. Rękojeść noży wykonuje się z drewna magnoliowego, dzięki czemu zyskują na niezwykle estetycznym wykończeniu. Seria noży Bunmei stanowi odpowiedź na potrzeby sushi masterów – obejmuje klasyczne noże japońskie, które idealnie sprawdzają się przy przygotowywaniu sushi. Wszystkie noże kuchenne z tej serii są elegancko opakowane (znajdują się w ładnych pudełkach prezentowych).
- Typ noża
- Yanagiba - Nóż do Plastrowania/Sashimi
- Rodzaj stali
- Stal nierdzewna
- Zakres cen
- 300-599 zł
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
