• +48 794 113 882

Bunmei Yanagiba 21cm

1804210

365,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56-57
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Bunmei Yanagiba o długości ostrza 210 mm stanowi podstawowy nóż w wyposażeniu każdego sushi mastera. Ma on długie oraz jednocześnie wąskie ostrze, które w tradycyjny sposób ostrzone jest jednostronnie. Dzięki temu doskonale nadaje się zarówno do krojenia, jak i plastrowania. Nóż Yanagiba wykorzystuje się przy przyrządzaniu sushi oraz sashimi. Ten rodzaj noża wywodzi się z rejonu Osaki, z Kansai.

Noże kuchenne Bunmei Gincho są wytwarzane przez znaną japońską firmę, producenta cenionych noży Global. Ostrza noży z serii Bunmei Gincho wykonuje się ze stali molibdenowo-wanadowej – jest to stal wysokowęglowa. Są one hartowane, aż uzyskują twardość na poziomie 56-57 HRC. Rękojeść noży wykonuje się z drewna magnoliowego, dzięki czemu zyskują na niezwykle estetycznym wykończeniu. Seria noży Bunmei stanowi odpowiedź na potrzeby sushi masterów – obejmuje klasyczne noże japońskie, które idealnie sprawdzają się przy przygotowywaniu sushi. Wszystkie noże kuchenne z tej serii są elegancko opakowane (znajdują się w ładnych pudełkach prezentowych).

Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż Bunmei Yanagiba o długości ostrza 210 mm stanowi podstawowy nóż w wyposażeniu każdego sushi mastera. Ma on długie oraz jednocześnie wąskie ostrze, które w tradycyjny sposób ostrzone jest jednostronnie. Dzięki temu doskonale nadaje się zarówno do krojenia, jak i plastrowania. Nóż Yanagiba wykorzystuje się przy przyrządzaniu sushi oraz sashimi. Ten rodzaj noża wywodzi się z rejonu Osaki, z Kansai.

Noże kuchenne Bunmei Gincho są wytwarzane przez znaną japońską firmę, producenta cenionych noży Global. Ostrza noży z serii Bunmei Gincho wykonuje się ze stali molibdenowo-wanadowej – jest to stal wysokowęglowa. Są one hartowane, aż uzyskują twardość na poziomie 56-57 HRC. Rękojeść noży wykonuje się z drewna magnoliowego, dzięki czemu zyskują na niezwykle estetycznym wykończeniu. Seria noży Bunmei stanowi odpowiedź na potrzeby sushi masterów – obejmuje klasyczne noże japońskie, które idealnie sprawdzają się przy przygotowywaniu sushi. Wszystkie noże kuchenne z tej serii są elegancko opakowane (znajdują się w ładnych pudełkach prezentowych).

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Bunmei Yanagiba 21cm

Bunmei Yanagiba 21cm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56-57
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

5 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.