• +48 794 113 882

Bunmei Yanagiba 21cm

1804210

365,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56-57
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Bunmei Yanagiba o długości ostrza 210 mm stanowi podstawowy nóż w wyposażeniu każdego sushi mastera. Ma on długie oraz jednocześnie wąskie ostrze, które w tradycyjny sposób ostrzone jest jednostronnie. Dzięki temu doskonale nadaje się zarówno do krojenia, jak i plastrowania. Nóż Yanagiba wykorzystuje się przy przyrządzaniu sushi oraz sashimi. Ten rodzaj noża wywodzi się z rejonu Osaki, z Kansai.

Noże kuchenne Bunmei Gincho są wytwarzane przez znaną japońską firmę, producenta cenionych noży Global. Ostrza noży z serii Bunmei Gincho wykonuje się ze stali molibdenowo-wanadowej – jest to stal wysokowęglowa. Są one hartowane, aż uzyskują twardość na poziomie 56-57 HRC. Rękojeść noży wykonuje się z drewna magnoliowego, dzięki czemu zyskują na niezwykle estetycznym wykończeniu. Seria noży Bunmei stanowi odpowiedź na potrzeby sushi masterów – obejmuje klasyczne noże japońskie, które idealnie sprawdzają się przy przygotowywaniu sushi. Wszystkie noże kuchenne z tej serii są elegancko opakowane (znajdują się w ładnych pudełkach prezentowych).

Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż Bunmei Yanagiba o długości ostrza 210 mm stanowi podstawowy nóż w wyposażeniu każdego sushi mastera. Ma on długie oraz jednocześnie wąskie ostrze, które w tradycyjny sposób ostrzone jest jednostronnie. Dzięki temu doskonale nadaje się zarówno do krojenia, jak i plastrowania. Nóż Yanagiba wykorzystuje się przy przyrządzaniu sushi oraz sashimi. Ten rodzaj noża wywodzi się z rejonu Osaki, z Kansai.

Noże kuchenne Bunmei Gincho są wytwarzane przez znaną japońską firmę, producenta cenionych noży Global. Ostrza noży z serii Bunmei Gincho wykonuje się ze stali molibdenowo-wanadowej – jest to stal wysokowęglowa. Są one hartowane, aż uzyskują twardość na poziomie 56-57 HRC. Rękojeść noży wykonuje się z drewna magnoliowego, dzięki czemu zyskują na niezwykle estetycznym wykończeniu. Seria noży Bunmei stanowi odpowiedź na potrzeby sushi masterów – obejmuje klasyczne noże japońskie, które idealnie sprawdzają się przy przygotowywaniu sushi. Wszystkie noże kuchenne z tej serii są elegancko opakowane (znajdują się w ładnych pudełkach prezentowych).

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Bunmei Yanagiba 21cm

Bunmei Yanagiba 21cm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56-57
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

5 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.